Svako telo zaslužuje kvalitetan dušek

Dobar san je jedan od najboljih načina za održavanje i poboljšanje zdravlja, a dušek je značajan faktor za dobro spavanje. Mnogi ljudi zanemaruju njegovu važnost i koriste dušek koji ne pruža adekvatnu podršku i potrebnu udobnost.

Najbolji dušek je onaj koji vam odgovara kada je reč o čvrstoći i karakteristikama, i pruža odličan san. Stručnjaci su kreirali dušek koji se usklađuje sa vašim bioritmom i vraća energiju, neophodnu za svaki sledeći dan. Dušek Bioritam ima džepičasto jezgro koje je obloženo prirodnim perforiranim lateksom, obezbeđuje optimalno strujanje vazduha i ima potrebnu elastičnost. Ono što čini ovaj dušek posebnim je navlaka, koja je obrađena tako da poseduje posebna svojstva i omogućava oporavak tela od nakupljenog stresa. Ti maleni kristali u navlaci Biorytmic Sleep poboljšavaju unutrašnju ravnotežu tela i utiču na bolju koncentraciju.

Praktičnost dušeka ogleda se u mogućnosti pranja, kao i u tome što spoljna tkanina nije klizava, što čini da dušek ostane stabilan. Dušek poseduje sedam zona za ergonomsku potporu, koje su odlične za bolne delove tela, naročito u predelu ramena, kukova i kolena. Još jedna važna karakteristika odnosi se na osobe sa alergijama, kojima dušek Bioritam može da bude najčešći izbor, jer je obložen slojevima od perforiranog lateksa, prirodnog materijala s antialergijskim svojstvima. Lateks je materijal koji se dobija iz prirodnih izvora i koji prirodno pruža antibakterijsku zaštitu. Često se zaboravlja da je potrebno dušek rotirati horizontalno bar dva puta godišnje, što je preporuka Hespo savetnika za spavanje.

Dušek i za duži boravak

Kada počinjete potragu za novim dušekom, broj potencijalnih opcija može biti impozantan. Koristan način da se usredsredite i da počnete da razmišljate o vrstama dušeka je da u obzir najpre uzmete potrebe svoje kičme, koja treba da bude poravnata kada na dušek legnete. Vaš položaj spavanja, telo i lične preferencije u pogledu osećaja i materijala na ključni način određuju koji dušek najviše odgovara vašim potrebama.

Ako ste ljubitelj udobnosti, Nukleus je vaš izbor. Pored spavanja, ovaj dušek je idealan za višesatno gledanje televizije, ali i za rad za računarom. Zbog inovativnog džepičastog jezgra Quantum Edge, možete sedeti na ojačanim ivicama. Ovaj dušek telu pruža potporu u sedam ergonomskih zona, uz osećaj olakšanja koje omogućava EMC hladno livena pena. Mnogi bi rekli da Nukleus daje jednaku podršku svim delovima tela, bez obzira da li se spava na sredini dušeka ili na ivici.

S druge strane, za one koji vole pahuljasti osećaj i dubok san, Nukleus omogućava baš taj osećaj. Ako se opredelite da vaš krevet nema okvire, preporučujemo baš ovaj dušek, jer se bočne stranice neće iskriviti prilikom ustajanja i leganja u krevet, dok džepičasto jezgro sa 7 zona rasterećuje u području ramena, kukova i kolena.

Prema pojedinim istraživanjima, preporuka je da se dušek menja na svakih 7-10 godina, a to zavisi od kvaliteta materijala i od načina na koji se održava tokom godina. Dobro održavanje i visokokvalitetni materijali mogu produžiti životni vek proizvoda za nekoliko godina.

Onog trenutka kada osetite bol u leđima ili vratu nakon buđenja trebalo bi da počnete da razmišljate o promeni dušeka i da se prošetate do tržnih centara Zmaj, Galerija ili Stadion, i u prodavnicama Hespo probate koji dušek baš vama odgovara. Preporuka je da isprobate krevet 10-15 minuta pre kupovine, jer je važno da odgovara vašim željama i navikama spavanja.

Luxury Experience