Sto u obliku ptice oduševiće vas neobičnim dizajnom

Da biste se povezali sa dizajnom, važno je prvo upoznati dizajnera.

Marisa Holzer je veliko ime u industriji dizajna, ali ako ne možete da je se setite, to nije iz razloga što je novajlija, već je industrijski dizajner, veteranka koja se pritajila.

U karijeri dugoj pedeset godina, kada većina ljudi razmišlja o odlasku u penziju, Marisa Holzer je otkrila svoju strast prema oblikovanju i dizajnu nameštaja. Iako joj dizajn nije stran, svoj rani život provela je radeći kao modni kreator i kostimograf za rok ikone kao što su Elvis Prisli, Rolingstonsi i Pink Flojd. Nakon što je dvadeset godina radila kao poznati dizajner, odlučila je da uroni prste u vajarstvo i industriju dizajna nameštaja.

Vodeći sopstveni studio, britanska dizajnerka je sada fokusirana na izradu komada nameštaja koji su napravljeni od prerađenog materijala. Jedna od njenih kreacija koja je izazvala našu radoznalost je sto Hedgerow.

Holzer je koristila reciklirano drvo i prenamenski metal za izradu stočiča za kafu. Sto je postavljen na ravnoj podlozi koja oprezno podržava celu pticu. Dostupna u različitim veličinama, struktura ima ravnu ploču koja se može proširiti, zahvaljujući metalnim krilima na šarkama inspirisanim krilima ptice. Ova krila se mogu pomerati gore-dole prema zahtevima korisnika.

Prelepo izrezbarena i oblikovana, struktura ispod stola je intrigantnija od samog vrha.  Dizajnerka je delikatno izlila metal u dve elegantne nogare koje podsećaju na ptičje noge. Čak su i kandže pomno izrezane kako bi se dodale silueti strukture. Sto je napravljen u više završnih obrada, poput bronze, aluminijuma i patine.