Sto Rara Avis - dijalog između umetnosti i dizajna

Nomon je jedna od dizajnerskih kuća u Evropi, poznata po stvaranju avangardnih komada.

Poznat po svom privlačnom kućnom nameštaju, studio je želeo da doda savremeni i vizuelno zapanjujući komad u svoju kolekciju. U potrazi za jednim takvim dizajnom, Nomon Homes je pozvao kuću Mermelada Studio za dizajn proizvoda i umetničku režiju sa sedištem u Barseloni da naprave jedinstveni sto za njih. Rezultat je bio zapanjujući komad nameštaja, sto inspirisan pticama, nazvan Rara Avis.

U prevodu „retka ptica“ sa latinskog, Rara Avis je spoj umetničkih i zanatskih veština. „Rara Avis se definiše kao stvar koja je neobična ili izuzetna. Poreklo reči potiče iz latinskog i odnosi se na retke ptice“, navode iz studija Mermelada.  

Rara Avis je napravljen od drveta i mermera i funkcioniše kao klasični sto. Završen od oraha, komad nameštaja je kreiran od sklopa osnovnih geometrijskih oblika u rasponu od sfere do konusnog elementa koji je pametno uklopljen u dizajn. Kao dodatak prirodnom orahovom furniranom drvetu dolazi podloga od smeđeg mermera „rosso levanto“. Zajedno stvaraju prekrasan skulpturalni komad u obliku ptice.

Rara Avis stolovi dobro funkcionišu pored sofe ili kao noćni stočić, kako kod kuće, tako i u komercijalnim prostorima. Trenutno je sto dostupan u dve verzije, jedna je kraća i veća, a druga viša i uža. Sto će biti izložen na Salone del Mobile 2023 i sigurno će privući veliku pažnju.

Luxury Experience