Sto i fotelja kao testamenti Cierre1972 umetničkoj sposobnosti interpretacije materijala savremenog dekora

Više slika

Više slika

Dok se prirodne tendencije industrije naginju ka sve širim tržišnim horizontima, cierre1972 i dalje insistira na uključivanju termina manufaktura u svoj rečnik…

Kao što sam termin sugeriše, ljudsko iskustvo i veštine sticane tokom vremena su ključni u oblikovanju materijala kao što je koža, jedina prava strast cierre1972 i izvor svega. Bez obzira na oblik, kao glavni materijal ili samo detalj, koža je uvek istaknuta u kolekcijama cierre1972, pružajući se kao vanvremenska površina koja se može kombinovati sa tkaninama, metalima, drvetom i keramikom - takođe tretiranim istom pažljivom brigom koja teži savršenstvu.

Fotelja Regis, koju je dizajnirao Marlo Fumagali, savršen je primer: monolitna baza u obliku cilindra, olakšana prilagodljivim materijalom sedišta i 360° okretnim mehanizmom. Iz baze izlazi lakirani metalni okvir (dostupan u elegantnom asortimanu RAL boja), na koji je zategnuta kožna ploča izrezbarena različitim uzorcima - neki geometrijski, drugi podsećaju na prirodni svet sa svojim poliranim stenama i životinjskim printovima.

Sofisticiranost je opipljiva kao rezultat balansa između napetosti i istezanja materijala za udobnu podršku, ali je i vizuelna zbog savršenstva izrade, rafiniranog šarma i poliranih kombinacija.

Od istog dizajnera je i sto Tao: ime inspiriše orijentalne uticaje, kao i društvenu prirodu stola koja se prevodi u dizajn, sa Lazy Susan radnom površinom koja omogućava savršen kružni pokret. Dva koncentrična oblika gornje ploče, unutrašnji krug i spoljni prsten, igraju se sa drvetom i keramikom koja podseća na mermer, dok koža postaje dragocen, ali opcionalan detalj kada pokrije ivice Lazy Susan elementa. Skulpturalna baza je napravljena od serije drvenih šipki, ili lakiranih ili obloženih kožom sa vidljivim šavovima, na kojima se smenjuju pune i prazne površine, dajući ideju o snazi u pokretu.

Fotelja Regis i sto Tao, oba iz nedavnih kolekcija, su testamenti značaju koji cierre1972 pridaje rukama svojih zanatlija, podržanih savršenstvom rada mašina, kada je u pitanju kreativan dizajn.

Luxury Experience