Stella McCartney debituje u oblasti enterijera

Dizajnerka Stela Makartni je u okviru 60. godišnjice Salone del Mobile u Milanu, najavila saradnju sa britanskom kompanijom Cole & Son, specijalizovanom za mebl tkanine i tapete, kao i B&B Italia.

B&B Italia i Stela Makartni predstavili su novu verziju kultne Le Bambole fotelje priznatog dizajnerskog brenda koja je ručno izrađena i tapacirana dizajnerskom tkaninom Fungi Forest Burgundy – u okviru kolekcije Leto 2022. Fotelja nije jedini komad koji se "obukao" u čuveni print, pošto je i glumac Timoti Šalame prošle godine na premijeri filma "Dune" u Londonu izabrao da nosi plavi kostim Fungi Forest.

Ljubav Stele Makartni prema pečurkama nije ništa novo. Zajedno sa brojnim drugim srodnim kampanjama, uključujući lansiranje prve torbe od kože pečuraka u oktobru 2021. (koja će se pojaviti na tržištu u julu), uspešna dizajnerka je takođe ostavila svoj trag na COP26 u Glazgovu prošle godine, gde je predstavila izložbu koja je istakla pečurke kao "Budućnost mode".

Saradnja sa Stelom takođe obeležava 50. godišnjicu legendarne Le Bambole fotelje, koju je originalno dizajnirao Mario Belini 1972. godine. U stvari, Makartni je nagovestila da još uvek ima mnogo toga da ponudi u ovoj oblasti.

Druga saradnja koja je objavljena je sa Cole & Sons, britanskim brendom tapeta. Korišćen je isti ručno nacrtan print Fungi Forest Toile de Jouy za leto 2022, samo što su ovaj put Cole & Son najodrživije tapete do sada. Proizvedene su sa podlogom dobijenom od 79% obnovljivih vlakana i tokom proizvodnje se stvara 30% manje gasova staklene bašte od tradicionalnih netkanih tapeta.

Ovaj projekat je deo šireg estetskog trenda ka maksimalističkim, biofilnim prostorima koje danas vidimo u svetu enterijera.

Stella McCartney je brend koji je zabranio upotrebu kože, perja, krzna od svog lansiranja 2001. Kroz svoje kolekcije i kampanje šalje poruku da su životinje jednake ljudima i da ih treba tretirati sa istim poštovanjem i humanošću.

Luxury Experience