Stela Makartni pravi iskorak u svet dizajna nameštaja

Više slika

Više slika

U svojoj prvoj saradnji u oblasti enterijera, britanska eko-svesna pionirka Stela Makartni radila je sa B&B Italia na seriji koja je lansirana u Art Bazel Majami Biču.

Zasnovana na zajedničkim vrednostima održivosti, Le Bambole kolekcija sadrži ručno nacrtanu „Fungi Forest“ u tamnocrvenoj i beloj štampi. Dezen presvlake je izvučen iz kolekcije za leto 2022 Stele Makartni i može se videti kako krasi ekskluzivnu Le Bambole fotelju i sofu sa 3 sedišta Granbambola. U ponovnom osmišljavanju fotelje Marija Belinija, Makartni je bila u mogućnosti da eksperimentiše sa radom dizajnera koji voli, a istovremeno je slavila 50. godišnjicu Le Bambola sa B&B Italia.

Pet decenija nakon prvobitnog lansiranja, Le Bambole je evoluirala koristeći inovativne elemente dizajna koji doprinose njenoj udobnosti i uticaju na životnu sredinu. Kolekcija objedinjuje kvalitet i izdržljivost B&B Italia sa odgovornim materijalima i izborom konstrukcije koji su u skladu sa ekološkom misijom Stele Makartni. Nova Le Bambole je dizajnirana da se u potpunosti rastavlja, omogućavajući laku popravku kada je to potrebno i kružni proces na kraju životnog veka kako bi se nanela najmanja šteta.

Dok je originalna konstrukcija koristila metalnu strukturu umotanu u poliuretan, ažurirane verzije koriste okvir od recikliranog polietilena, elemente od poliuretanske pene i termoplastične elastomere. Oni su upakovani u recikliranu poliestersku tkaninu ispod presvlake da bi Le Bambole modelu dali njegov kultni oblik, udobnost i prozračnost.

Kolekcija takođe uvodi održive inovacije koje je razvio B&B Italia tim za istraživanje i razvoj. Srećom, Le Bambole presvlake su napravljene od 100% biorazgradivog poliestera bez toksina koji ne ostavlja štetnu mikroplastiku u okolini. Proizveden je koristeći 25% bio-bazirane, 75% sirovine na bazi nafte u revidiranim mlinovima koji prate stroge standarde koji su usklađeni sa OceanSafe, a mastilo koje se koristi za štampu je Oeko-Tek® sertifikovano.

Luxury Experience