Steelcase lansira liniju nameštaja zasnovanu na dizajnu Frenka Lojda Rajta

Američka kompanija Steelcase koristila je arhivske dizajne arhitekte Frenka Lojda Rajta za kreiranje Racine kolekcije, linije nameštaja za kućnu kancelariju.

Linija nameštaja kompanije Steelcases, koja sadrži stolove i stolice, nazvana je Racine Collection po gradu u kojem je Rajt stvorio zgradu administracije SC Johnson 1939. Zgrada je imala originalne verzije nameštaja, koje je takođe proizvodio Steelcase. U saradnji sa Fondacijom Frank Lloyd Wright – primarnim čuvarima arhive američkog arhitekte – Steelcase je razvio nove dizajne tokom dve godine, a za to vreme, tim je pažljivo proučavao Rajtovo nasleđe, prilagođavajući gotove skice nameštaja za savremenu upotrebu.

Kolekcija sadrži radne stolove, kao i kancelarijske stolice, sve po uzoru na dizajn koji je dizajnirao arhitekta za zgradu SC Johnson. Dizajneri Steelcase su delimično modifikovali predmete kako bi bili ergonomičniji i udobniji: na primer, zamenili su fioke sa oprugom sa magnetima. Prema brendu, na novine ne treba gledati kao na rimejk, već kao na pažljivo preispitivanje originala.

Dizajneri Steelcase su takođe primetili da je ova prva iteracija „samo početak“ saradnje, a tim se nada da će se osloniti na Rajtovu ogromnu arhivu kako bi nastavio da ponovo osmišljava originalne dizajne.

Luxury Experience