Spoj minimalizma i luksuza u vidu stolice

Strip stolica ima jedinstveni zakrivljeni okvir od metalne cevi sa kožnim sedištem i naslonom.

Ponekad se zapitamo, da li zaista obraćamo pažnju na dizajn stolice? Čak i ako to uradimo, da li zaista primećujemo sitne detalje kao što su jaka osnova, ugao sedišta, podesivi naslon i podrška za ruke? Svi ovi elementi su neophodni ako planirate da kupujete nameštaj koji će vam trajati duži niz godina. 

Strip stolica brenda HENGE lepo balansira dve perspektive kako bi pružila ergonomsko sedište koje je istovremeno udobno i vrlo atraktivno.

Dizajnirana od strane Masima Kastanja za HENGE, vrhunsku italijansku kompaniju za dizajn nameštaja, stolica se sastoji od zakrivljene metalne cevi koja se prelepo uzdiže od tla i čini pun krug vraćajući se na početnu tačku, stvarajući minimalistički okvir i naslon. Zakrivljeni metalni okvir glavni je vrhunac stolice, ali to ne sprečava kožno sedište da ukrade svu našu pažnju.

Sedište i naslon Strip stolice su postavljeni kožom za elegantan osećaj. Međutim, ispod naslona za ruke mogu se uočiti tkane kožne trake, što je, pretpostavljamo, razlog zašto se stolica naziva „Strip“.

Sve u svemu, dizajn stolice je zaista lep i funkcionalan. Konstrukcija je obrađena ručno brušenim metalima koristeći tradicionalne tehnike. Osim toga, postoji upotreba crnog brušenog čelika, brušenog mesinga i crnog brušenog mesinga. HENGE napominje da se zbog strukturalnog naboja kože Strip stolica može proizvoditi samo od odabrane kože iz njihovog kataloga.

Luxury Experience