Schiaparelli kolekcija nadrealnog nameštaja od bronze i svile

Kreativni direktor brenda Schiaparelli, Danijel Rozberi, sarađivao je sa umetnikom Tejlorom Kolantoniom na kolekciji skulpturalnog nameštaja od bronze i svile.

Kolekcija uključuje ležaljku i set stolica, koje imaju integrisanu lampu, a proizvodi se po narudžbini. Za kreiranje kolekcije, rimski dizajner F. Tejlor Kolantonio radio je zajedno sa kreativnim direktorom pariske modne kuće Danijelom Rozberijem, a polazna tačka za stvaranje nameštaja bila je estetika neoklasicizma. Kreativni tim je za glavni materijal odabrao sirovu bronzu. Serija uključuje kauč i stolice sa mekim presvlakama, ukrašene svilenim vezom: lampa je takođe integrisana u dizajn stolice.

Bronzu su izlili majstori u Italiji koristeći tehniku izgubljenog voska koja uključuje stvaranje tačne replike skulpture pomoću gipsa ili gline kako bi se napravio mekani kalup u koji se zatim sipa rastopljeni vosak. Vosak se zatim uklanja iz kalupa i stavlja u keramičku školjku unutar peći. Kako se vosak topi, bronza se sipa u školjku, uzimajući oblik izgubljenog voska.

Ležaljka, nazvana „One Long as Twenty“ dobila je ime po odlomku iz Šekspirove pesme o ljubavnoj priči Venere i Adonisa. Delikatni vez na ležaljci dizajnirao je Rozberi i sadrži dve figure koje upućuju na drvene lutke po imenu Paskal i Paskalina, nezvanične maskote brenda, dok stolice imaju jednostavniji spiralni dizajn.

Stolica sa integrisanom lampom je nazvana „Throne for Queen-Moon“ prema stihu u Odi slavuju engleskog pesnika Džona Kitsa: „mesec, kraljica neba, sedi na svom tronu okružena svojim zvezdama“.

Kao ležaljka, stolica je takođe tapacirana pozlaćenom kožom i dekorisana vezom, dok je električni kabl lampe prekriven ručno farbanom svilom.

Luxury Experience