Savršeni stočić za kafu za sve ljubitelje opakih mašina

Masivni motori sa unutrašnjim sagorevanjem koji bljuju vatru, po svemu sudeći će uskoro postati deo prošlosti, budući da se svet spretnim koracima kreće prema održivoj mobilnosti…

Ukoliko se poput nas durite zbog toga i ne možete da zamislite svet bez pesme savršenih mašina, možda će vas ovo umetničko delo oraspoložiti. Kreiran od strane automobilskog umetnika, Džona Koba, ovaj komad predstavlja logorsku vatru u formi V10 motora. Iako davanje nove svrhe automobilskim komponentama nakon isteka njihovog veka trajanja svakako nije nova ideja i već smo bili svedoci nekih brilijantnih solucija tokom godina, poput Lamborghini Murcielago radnog stola, ovaj V10 stočić za kafu će sa lakoćom pronaći svoje mesto u srcima svih automobilskih fanatika.

U razgovoru sa Motor1, Kob objašnjava da je ovo njegov najambiciozniji projekat do sada. Nije želeo da kreira još jedan običan stočić za kafu od bloka motora, već da stvori nešto zaista izuzetno. V10 je star skoro dve decenije, ali je ovaj umetnik odlučio da se otarasi njegove prirodne patine i učini da izgleda kao nov. Klipovi i klipnjače su zavareni za telo motora, igrajući ulogu njegovih nogara i ručica. Tu je takođe i metalni ram koji okružuje motor i stvara postolje za staklenu površinu stola.

Svaki cilindar V10 motora opremljen je sopstvenim gorionikom i upaljačem, zbog kog on može bljuvati vatru, baš kao što je to činio dok je bio deo Dodge Viper automobila. Kako bi stvari bile još interesantnije, Kob ga je opremio sistemom za paljenje koji aktivira vatru upotrebom ključa. Gorionici se napajaju propanom, a njima se uprava uz pomoć pedale koja mnogo asocira na onu koju smo imali prilike da vidimo u Viperu.

Kob takođe kaže da mu je bilo potrebno 10 meseci kako bi kreirao ovaj sto. Međutim, model koji vidite na slici je već prodat, ali će vam sjajni i kreativni umetnik rado kreirati novi po ceni od 11.500 dolara, što i nije tako mnogo novca, uzimajući u obzir visok nivo kvaliteta izrade i unikatnost komada. Ukoliko ste zainteresovani, predlažemo vam da posetite njegov zvanični sajt, gde možete otkriti i brojne druge unikatne kreacije.