Savršena Eames stolica za ljubitelje mačaka

Više slika

Više slika

Da bi se prisetili istorije i proslavili neka od najpoznatijih imena u dizajnu nameštaja i umetnosti, VITRA i Herman Miller sarađivali su sa Eames Studio i imanjem Saul Steinberg kako bi proizveli 500 komada Fiberglass stolice sa Stajnbergovom mačkom.

Ovaj ikonični komad nameštaja je prvi put proizveden od strane Čarlsa i Reja Imsa kao 'Eames Shell Chair' 1950. godine. Odmah nakon proizvodnje, pogon Eames je posetio njihov prijatelj, umetnik i arhitekta, Sol Stajnberg. Stajnberg je u svom slikarskom zanosu (dokumentovano je da je tokom posete nekontrolisano slikao po Eamesovoj kancelariji četkom) nacrtao mačku koja spava na Shell stolici, što su Imsovi prepoznali kao savršenu kompoziciju i uključili je u svoj dizajn.

Stolica je od tada zadržala svoju čaroliju. Da bi svim ljubiteljima pružili priliku da poseduju jedan od ovih istorijskih komada, VITRA i Herman Miller puštaju u prodaju 500 ograničenih izdanja fiberglass stolica ukrašenih Stajnbergovim crtežom mačke, u tačnim dimenzijama i veličini.

Da bi se ovaj model preveo u tačan oblik, skeniran je stari primer i generisana je njegova 3D datoteka kako bi se egzaktna umetnost mogla napraviti na fiberglasu. Svaka prepravljena stolica je pažljivo ručno oslikana u skladu sa originalnim dimenzijama od strane veštih umetnika koristeći četke koje su takođe posebno ocenjene kako bi bile što bliže originalu po veličini i boji.

Da bi se očuvala ekskluzivnost i jedinstvenost, svaka ponovo kreirana Eames Fiberglass stolica sa Stajnbergovom mačkom je ekskluzivno numerisana i sadrži logoe Vitra i Herman Miller brendova na sebi. Stolice su dostupne preko Vitra i Herman Miller butika. 180 komada je dostupno u Americi po ceni od 2,500 dolara svaka; 300 stolica u Evropi i na Bliskom Istoku (cena varira prema tržištu); i preostalih 20 stolica u Japanu po otprilike istoj ceni kao u SAD.

Luxury Experience