Savremeni klasik u svetu nameštaja

Camaleonda modularna sofa, koju je dizajnirao italijanski arhitekta i dizajner Mario Belini tokom sedamdesetih, prošle godine je ponovo dobila svojih pet minuta slave…

B&B Italia, originalni tvorac ovog komada nameštaja, podario mu je eco-friendly preobražaj, čija je glavna karakteristika neograničena modularnost, zbog čega je idealna za milenijalce. “Od svih komada koje sam dizajnirao, Camaleonda je možda najbolji kada se radi o osećaju slobode. Jednostavno imate bezbroj opcija konfiguracije”, objašnjava Belini.

Sofa se sastoji od sedalnih modula koji se mogu odvojiti i aranžirati u skladu sa željama i potrebama vlasnika. Nasloni za leđa i ruke mogu joj se dodati uz pomoć prstenja i karabinjera, tako da uvek možete kreirati postavku koja vam najviše odgovara.

Camaleonda modularna sofa proizvedena je od MDF rama i sedišta tapaciranih poliuretanskom penom ili kožom, dok je punjenje sofe osveženo novim materijalima kako bi bilo još udobnije. Štaviše, nova sofa može biti prekrivena još većim asortimanom tekstila i kože!

Na kraju, možemo reći da je ona jedan zaista dinamični komad, koji kako god da ga postavite zadržava svoj čudnovati i jedinstveni identitet.