Sada možete imati „Rolls-Royce“ u vašoj dnevnoj sobi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fainlight (@fainlight)

Bendžamin Fejnlajt, dizajner koji stoji iza kompanije temporary.company, dizajnirao je Rolls-Royère, sofu inspirisanu enterijerom Rolls-Royce automobila.

Do pre par dana malo šta bi moglo da poveže Žana Rojera sa Rolls-Royce automobilima, osim male sličnosti u imenima koja je, u stvari, razlog zašto je dizajner Bendžamin Fejnlajt stvorio još veću vezu. Kod nas možda Žan Rojer nije poznato ime, ali u Francuskoj je jedan od najsmelijih i najslobodnijih dekoratera 20. veka, koji se posebno posvetio dizajniranju najikoničnijeg i najneobičnijeg nameštaja na tom kontinentu.

Inspiracija iza ove kreacije potiče od Fejnlajtovog prepoznavanja kulturnih konotacija koje dele imena „Žan Rojer“ i „Rolls-Royce“ – oba sinonim za ekskluzivnost i simbol statusa i ukusa.

Bendžamin Fejnlajt objašnjava da „Rolls-Royere” neprimetno spaja DNK sofe Jean Royere Ours Polaire sa karakterističnim elementima dizajna zadnjeg sedišta Rolls-Royce automobila. Rezultat je upečatljiv komad nameštaja koji oličava luksuz i sofisticiranost, spajajući svetove vrhunske automobilske izrade i kultnog dizajna.

Luxury Experience