Ručno izrađeni drveni stolovi sa planinskim pejzažima na vrhu

Francuski studio za dizajn nameštaja Ben & Manu ima misiju da stvori najneobičnije drvene stolove. Oni se ne razlikuju samo po obliku i veličini, već nose jedinstveni znak dizajnerskog studija. Neobični stolovi imaju topografiju planinskog pejzaža na njihovoj površini.

Prepoznatljivi stolovi podsećaju vas na živopisnu lepotu planinskih lanaca u Americi i Evropi. Ove „planine“ su isklesane pomoću tradicionalnih alata za vajanje, a dizajneri su uložili dodatni napor kako bi vrh izgledao impresivno.

Inspiracija za stvaranje ovih planinskih vrhova potekla je iz Evrope i američkih planina kada je dizajner stolova boravio tamo iako izrađeni pejzaž ne određuje nijedno planinsko područje i zamišljene je prirode.

Prvobitni rad počeo je tako što su dizajneri napravili grubu skicu kreacije, koja je kasnije postala nacrt strukture stola. Dizajneri su zatim koristili lokalno drvo za izgradnju strukture. Stolovi su napravljeni od hrasta, jasena, platana i oraha.

Ovi neverovatni stolovi su vrhunski primeri kako tačna ravnoteža između estetike, umetnosti i ergonomije može dovesti do nečeg lepog. Svaki sto je izrđen po meri i dizajnira se prema posebnim zahtevima kupaca i sigurno će biti odličan dodatak vašoj dnevnoj sobi.