Riva: Nova elegancija za spoljašnje prostore

Više slika

Više slika

Kolekcija Riva, koju je dizajnirao Simone Kagnaco za Liu Jo Living, ističe se svojim kreativnim pristupom koji kombinuje metalnu konstrukciju, tretiranu kataforezom, sa sistemom jastuka oslobođenih ograničenja...

Ravnoteža između različitih gustina punjenja pruža visok stepen mekoće i udobnosti, dok kombinacija svežih boja, tekstura i živopisnih uzoraka tkanina stvara svetlu i prijatnu atmosferu.

Poseban tretman kataforezom daje metalu izuzetno visoku otpornost na koroziju, čineći sofe i Love Seat iz kolekcije idealnim za spoljašnje prostore, jer su materijali obrađeni da izdrže uticaje sunca, kiše i vlage.

Važna karakteristika elemenata Riva kolekcije je mogućnost uklanjanja jastuka: ostavljajući prostor za buduće interpretacije kroz obnovu navlaka, Liu Jo Living osigurava praktičnost i vanvremenski dizajn.

Inspiracija za ime kolekcije, "Riva", podseća na sliku mirne obale, gde se kopno i voda harmonično spajaju. Ovaj koncept odražava se u dizajnu sofe i Love Seat modela, budeći osećaje spokoja i opuštanja, slično onima koji se mogu doživeti duž obale, suočeni sa prostranstvom vode. Kombinacija materijala i svežih boja evocira ideju spoljašnjeg okruženja, pozivajući na uživanje u prirodi i svežem vazduhu.

Nameštaj iz ove kolekcije teži da uhvati suštinu ove dinamične granice, nudeći osećaj slobode i fleksibilnosti u iskustvu sedenja. Baš zbog toga, proizvodi kolekcije Riva savršeni su za opremanje terasa, vrtova ili spoljašnjih prostora, pružajući udobnost i stil čak i na otvorenom.

Zajedno sa sofom Verto, modularnim sistemom sedenja Glam i foteljom Cala, kolekcija Riva će biti presvučena tkaninama Rubelli.

Luxury Experience