Ralph Lauren Home Palazzo je ljubavno pismo Milanu

Ralf Loren je čovek koji je proveo svoj život slaveći izrazito američku estetiku.

Postavlja se pitanje kako vrhunski američki brend izaziva senzaciju u Italiji? U slučaju Ralfa Lorena odgovor je besprekoran dizajn u italijanskom stilu.

Ove godine je po prvi put kolekcija Ralph Lauren Home lansirana na milanskoj Nedelji dizajna i inspirisana je poznatim evropskim gradom. Kolekcija za jesen 2022. krasila je predivne enterijere besprekorne palate iz 1941. godine koju je prvobitno dizajnirao arhitekta Mino Fioki i koja je služila kao savršeno mesto za predstavljanje kontinentalne strane Ralfa Lorena. Nekoliko prostorija vile bilo je prepuno komada iz nove kolekcije, uranjajući VIP osobe u nešto poput vremenske kapsule iz daleke, ali sjajne prošlosti složenih tkanina i tradicionalno napravljenog nameštaja.

Polazna tačka nove kolekcije – nazvane Palazzo – bio je sam Milano, sa stručnim znanjem i iskustvom u srži svakog dizajna. „Odavno sam bio inspirisan romantikom i bezvremenom lepotom Milana – njegovim krivudavim ulicama od kaldrme, patinom njegovih drevnih fasada i bogatim nasleđem zanata“, kaže modna legenda. „Kada smo otkrili našu palatu kasnih 90-ih, znao sam da sam našao naš dom u Milanu.“

Palazzo kolekcija uključuje besprekoran nameštaj, poput Elsworth bar ormarića koji se može pohvaliti intarzijama od oraha, ebanovine, javora i mahagonija, izvedene u geometrijskom uzorku trompe l’oeil. Isto tako, kauč Bradburn vraća nas u zlatno doba klasičnog Česterfilda, ali odiše modernim dizajnom. Tkanine pričaju svoju priču, u rasponu od klasičnog tartana do smelih printova zebre. Ostali istaknuti delovi uključuju Falaise luster koji je napravljen od prirodnog mesinga.

Kolekcija Ralph Lauren Home Palazzo dobila je ime po sedištu legendarnog američkog modnog brenda i signal je interesovanja dizajnera za klasični evropski dizajn. Prošlog novembra brend je otvorio The Bar at Ralph Lauren u jednoj od glavnih trgovačkih ulica Via della Spiga, i ako su izveštaji tačni, brend već radi na svojoj sledećoj kolekciji koja će takođe biti posvećena lepoti Italije.

Luxury Experience