Premijera prve kolekcije Dolce & Gabbana Casa u Veneciji

Nova linija kućnog nameštaja Dolce & Gabbana Casa prožeta je atmosferom slavlja i užitaka.

Dolce & Gabbana predstavio je prvu kolekciju nameštaja i kućnog dekora. Velika premijera održana je u Veneciji u Scuola Grande della Misericordia, 28. avgusta.

Kolekcija otelotvoruje kultne otiske modne kuće - leoparda i zebre, mediteransko plavi Blu Mediterraneo i jarko šokantni Carretto. Enterijer Dolce & Gabbana Casa sinonim je za slavlje, nered boja, emocija i aroma. Osmišljen do najsitnijih detalja, asortiman slavi lepotu rukotvorina i tradicionalnih zanata, a posebno rad venecijanskih zanatlija - mnogi od njih nastali su u saradnji sa lokalnim manufakturama kao što su Barovier & Toso, Mian, I Dogi, Venini, Barbini, Salviati i Tessiture Bevilacqua.

„Sa Dolce & Gabbana Casa hteli smo da ponudimo veoma poseban način života. Pogledajte samo jedan od naših enterijera ili dodirnite tkanine presvlake da biste razumeli šta je u središtu kolekcije: to je besprekorna izrada, ljubav prema „fatto a mano“ - ručni rad, poštovanje tradicije i želja za inovacijama. Na kraju krajeva, dom je mesto koje najbolje odražava ko smo, štiti nas od spoljnog sveta, ali nam istovremeno omogućava da mu se otvorimo “, kažu Domeniko Dolče i Stefano Gabana.

„Italijanska kultura i lepota oduvek su bili naš izvor inspiracije. U našoj kolekciji nećete pronaći strogost linija i hladnih nijansi, obojena je u najsvečanije tonove bezbrižne radosti. Možda zato što za nas ideja Italije nije ograničena samo na genijalnost renesansnih i baroknih majstora ili besmrtne reči velikih pesnika, već uključuje i pejzaže, vina i odličnu kuhinju koja oduzima dah."