Popularna Mah Jong sofa dobila je novi izgled

Prošlo je više od 50 godina otkako je Roche Bobois lansirao svoju sada poznatu Mah Jong sofu, a nekolicina renomiranih dizajnera je od tada tapacirala modularne jastuke sopstvenim tkaninama.

Jedan od dugogodišnjih saradnika brenda je Žan-Pol Gotje, koji je prvi „oblačio“ Mah Jong sofu 2010. godine uključivši u dizajn naglaske u stilu njegovog modnog brenda - zamislite smelu grafiku, mornarske pruge i crno-belu paletu boja.

Sada je modni genije pripremio nove dizajne tkanina, ali ovog puta za sofu koja je namenjena eksterijerima koja debituje baš na vreme za toplije mesece.

Ovo je druga Mah Jong sofa za eksterijere — prva je bila iteracija brenda Missoni Home koja je lansirana 2019. Dok Missoni dizajn sadrži svetloplavu i tamno ljubičastu, Žan Pol Gotjeova je preplavljena smelom zelenom i žutim šarama.

„Vrlo, vrlo malo kolekcija nameštaja na otvorenom ima ove jake, moćne, zemljane boje“, kaže Testut, direktor Roche Boboisa. "To je prilično retko."

Blistave tkanine Žan Pol Gotjea crpe inspiraciju iz različitih delova sveta. Tkanina „China Town“ sadrži floru i faunu zemlje postavljene na jarko žutoj pozadini, boje „Flower Power“ oponašaju živahni ekosistem Madagaskara, a „Les Marquises“ je šuma smaragdnih palmi koje podsećaju na tropske krajeve. Četvrti tekstil, „Mesai“, je možda najdinamičniji, kombinujući japanska bonsai stabla sa apstraktnim maskirnim printom.

Naravno, privlačnost Mah Jong sofe je uvek bila u slobodi izbora, u suštini omogućavajući korisniku da postane dizajner. Možete lako da kombinujete živopisne madagaskarske jastuke sa ostatkom Gotjeovih dezena kako biste kreirali sofu koja odgovara atmosferi večeri. Na kraju krajeva, ova sofa se ističe bez obzira na aranžman.

„Napravili smo jedinstven komad“, kaže Testut. „I hvala Žan-Polu na tome!“