Pillier - moderna domaća arhitektura u novoj Liu Jo kolekciji

Više slika

Više slika

Jaka prisutnost na sceni čini Pillier ključnim stubom u arhitekturi života, dizajniranom od strane Simona Kagnaca za Liu Jo Living…

Ono što tradicija podučava kao vertikalni arhitektonski element, obično sa četvrtastom bazom, kojem se dodeljuje uloga nosača za dodatne strukture poput lukova, grebena i svoda, tumači se na savremen način i prilagođava. Pored potrebe za podrškom, dodaje se potreba za skladištenjem.

Tako nastaje novi komad nameštaja sa skladištem - Pillier. Njegova odlučna linija čini ga stvarnim stubom prostora za dnevni boravak sa Liu Jo Living potpisom. To je radna zona u kojoj prevladava deljenje ljudskih odnosa. Dimenzija u kojoj svakodnevno živite sa karakterom i stilom. I baš ovde, Pillier se pokazuje u svojoj suštini: zanimljiv optički efekat koji ga čini drugačijim u zavisnosti od perspektive iz koje ga posmatrate.

Pillier je igra punih i praznih prostora koja čini njegovu površinu dinamičnom. Igra koja ima smisla samo uz prisustvo onih koji žive u toj kući, oblačeći je svojom ličnošću.

Pillier je osmišljen u dve verzije: ormarić i vitrina definisani čistim oblikom, nepravilnim ovalom, obogaćenim kontrastom konkavnih i konveksnih volumena oblikovanog drveta, izrađenih u visinama koje karakterišu oba komada nameštaja. Vrata imaju 3D rebrastu obradu i dolaze u dva finiša: orah canaletto i jasen, dok su vrh i dno lakirani i oblikovani sa zaobljenim ivicama.

Kao tektonski stubovi, izbočine koje izlaze iz rebrastog drveta dodatno ističu vertikalnost Pillier modela.

Luxury Experience