Palco - fotelja koja podseća na skulpturu

Italijanski dizajner, Bruno Rainaldi, ostavio je svoj trag u industriji dizajna enterijera…

On je dizajnirao brojne intenzivne i ikonične komade tokom svog života, uključujući i elegantnu Placo Armchair fotelju za kompaniju Mussi, koja je dobila njegov “rigorozno haotični” stil. Palco fotelja je dizajnirana kao umentički komad koji će u svakoj prostoriji više delovati kao skulptura, nego kao komad nameštaja. Ona poseduje belo ergonomsko sedište, upareno sa crnim ramom. Kombinacija je minimalistička, ali vizuelno privlačna i udobna.

Glavna struktura fotelje napravljena je od mahagoni drveta sa poliranim insertima od hromiranog čelika. Sa druge strane, sedište je opremljeno oprugama u elastičnim kaišima, zajedno sa izobiljem gume koja obećava komfor. Punjenje fotelje kreirano je od poliuretanske pene, koja je pokrivena vlaknima i najlonskim žersejem.

Kada se radi o tapacirungu, u ponudi su koža i tkanina. Stolica dolazi sa navlakom, koja se lako može skinuti zahvaljujući šarkama sa zadnje strane sedišta. Palco fotelja je prilagodiva i postaje glavni detalj svakog prostora u kom se nađe, a sasvim sigurni smo da će oduševiti poznavaoce i laičke ljubitelje dizajna. Može biti vaša po ceni od 5.990 dolara.