Omiljena fotelja sedamdesetih ponovo osvaja svet

Švedski dizajner je osmislio ovu fotelju, tokom svojih studentskih dana…

Ne postoji razlog zbog kog nameštaj ne može biti stilski i zabavan istovremeno. Upravo ta misao navela je Jana Ekseliusa da kreira Etcetera fotelju tokom sedamdesetih godina prošlog veka, a sada, zahvaljujući kompaniji Artilleriet, cela nova generacija ljubitelja dizajna može uživati u njenom spektakularnom izgledu.

Švedski brend nameštaja udružio se sa Ekseliusom kako bi ovaj klasični dizajn ponovo oživeli. Vodeći se znanjem majstora iz brendova J.O. Carlsson i Forsbergs, kompanija je lansirala čitavu Etcetera seriju, koja se sastoji od slavne fotelje, stolice i odgovarajućeg taburea.

I dok je definitivno kreirano izobilje maštovitih komada nameštaja tokom godina, samo nekoliko predmeta se može nadmetati sa ovom kreacijom. Nastala kao delo Eksceliusa tokom njegovih studentskih dana, talasasta silueta ove fotelje brzo joj je podarila kultni status. Njena najimpresivnija osobina je verovatno njena jednostavnost.

“Pre pedeset godina, nikada ne bih ni pomislio da bi Etcetera i danas mogla biti poželjna”, izjavio je Ekselius. Model koji je sada lansiran predstavlja tačnu repliku originala, uz nekoliko novih verzija koje su kreirane kako bi zadovoljile potražnju šireg tržišta.

Na kraju, možemo vam reći da se ova fotelja može kupiti putem zvaničnog sajta brenda, po ceni od 2.400 dolara.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living