Oda minimalizmu - Torii kolekcija nameštaja

Čuveni japanski multidisciplinarni studio Nendo dizajnirao je kolekciju nameštaja Torii za italijanski brend Minotti.

Ova linija nameštaja pogodna je za ljude koji cene japansku izradu i tehnike dizajna. Oki Sato iz kompanije Nendo Design radio je na dizajnu nogara kako bi stvorio nešto drugačije. Kolekcija sadrži zaobljene volumene, tanke profile i izuzetno detaljan dizajn. Zanimljivo je da su sedišta i stolovi istaknuti sjajnim metalnim nogarama inspirisanim tradicionalnim Torii kapijama šintoističkih svetilišta u Japanu. Sedišta se isporučuju sa tankim naslonom koji sadrži vertikalno šivanje i detalje od eko kože koji prolaze duž oboda jastuka.

Porodica Torii sastoji se od sofe - sa visokim ili niskim naslonom, povijenim naslonima, fotelja, malih stolica za trpezariju, otomana, stočića i konzolnog stola ovalnog oblika. Raznovrsna paleta proizvoda omogućava dizajn fleksibilnog rasporeda, u kojem se pojedinačni elementi takođe mogu kombinovati kako bi se stvorilo snažno vizuelno prisustvo.

Sedišta se mogu opremiti kožnim držačem za magazine sa istim metalnim detaljima koje poseduje baza. Kraj horizontalnog metalnog elementa nogara dizajniran je tako da gotovo drži naslon i sedište, podsećajući na tehniku Kigumi, pozajmljenu iz japanske tradicije drvene konstrukcije.

Stolovi Torii takođe imaju iste detalje u strukturnom stilu kao i sedišta, odražene kroz metalni okvir. Što se tiče Torii fotelja i okretnih fotelja, one imaju kružni oblik i dizajnirane su da služe u više svrha, kako u kuhinji tako i u dnevnoj sobi.

Ako ste zainteresovani za kolekciju nameštaja Torii, više detalja možete pronaći na zvaničnoj veb stranici brenda.