Novo izdanje popularnog klasika

Italijanski brend Cassina, ponovo nam predstavlja voljenu Taliesin I fotelju, uz brojna druga poželjna izdanja…

Taliesin 1 fotelja inspirisana origamijem, konstruisana od jednog komada savijene šperploče, jedan je od najpoželjnijih komada nameštaja, koji su nastali kao delo slavnog američkog arhitekte, Frenka Lojda Rajta. On je ovaj komad dizajnirao davne 1949.godine za dnevni boravak Taliesin West, svoje pustinjske kuće i studija, smeštenih u Arizoni. Rajt je razvio ovaj posed u podnožju Mekdauel planina između 1937. i 1959.godine, kako bi mu to bila zimska rezidencija i radionica, laboratorija za dizajn i škola za talente u usponu u polju arhitekture. Rezidencija, koja je dobila status kulturno-istorijskog spomenika, sada igra ulogu sedišta Frank Lloyd Wright fondacije.

Ponovo predstavljena od strane legendarnog milanskog brenda Cassina, u partnerstvu sa fondacijom slavnog arhitekte, fotelja Taliesin 1 biće proizvedena u ograničenom izdanju od samo 450 komada – po sto pedeset u bordo, petrol zelenoj i plavoj boji. Ovo je inače drugo reizdanje slavne fotelje kreirano od strane Cassina brenda.

“U ranom delu svoje karijere, Rajt je kreirao komade nameštaja koji se izdvajaju zbog svoje klasične forme i izbalansiranih proporcija”, kaže Barbara Lehman, direktor istorijskih arhiva Cassina brenda. “U godinama koje su usledile, on se pozabavio istraživanjem prefinjenijih solucija, eksperimentišući sa daleko kompleksnijim dizajnima”. Taliesin 1 fotelja, sa svojim ugaonim komponentama jasno ilustruje evoluciju u njegovoj filozofiji dizajna – sama fotelja je kompleksna geometrijska struktura koja osigurava stabilnost. Novo reizdanje samo po sebi predstavlja nam napredak u proizvodnji, jer je savijena i presovana upotrebom najnovijih tehnologija. Njena cena iznosi 5.500 dolara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living