Novi sto Robina Ricinija skulpturalog izgleda

Pedrali novi skulpturalni sto inspirisan je arhitektonskim oblicima i industrijskim materijalima.

Prvi put predstavljen povodom 61. Salone del Mobile, Frank sto inspirisan je arhitektonskim oblicima i industrijskim materijalima u kojima racionalne linije i obline doprinose prenošenju slike lakoće i savremenosti u isto vreme.

Dizajniran od strane Robina Racinija, Frank sto je druga kolekcija koja proizilazi iz plodnog partnerstva započetog 2019.godine, lansiranjem prvog stola kreiranog u saradnji sa kompanijom 100% Made in Italy. Interes za inovativne materijale i proizvodne procese, koji je oduvek odlikovao pristup dizajnu Robina Ricinija, vodio je dizajnera iz Đenove u razvoju novog stola sa skulpturalnim izgledom koji istražuje beskrajne mogućnosti koje nudi aluminijum: „Istorija brenda Pedrali je veoma ukorenjena u aluminijumu, materijalu koji je veoma popularan i koji se meni veoma dopada. Ideja o pronalaženju formalne sinteze između krivih i pravih linija korišćenjem aluminijuma bila je veoma stimulativna polazna tačka.”

Konstrukcija na kojoj se oslanja vrh sastoji se od dve blago zakrivljene aluminijumske osnove. Njihova posebna geometrija doprinosi stvaranju optičke iluzije u kojoj se percepcija proizvoda razlikuje u zavisnosti od tačke gledišta korisnika: gledano s prednje strane, ove osnove zapravo podsećaju na oblik jedra koje, blago zakrivljeno, stvara svetlost i eterični optički efekat. Gledano sa druge strane, njihova zapremina daje stolu pun efekat. Osnove se sužavaju prema dnu, dostižući tlo u manje naglašenoj krivini i povezane su čvrstom čeličnom gredom, postavljenom ispod vrha.

„U slučaju Frank stola, napravili smo bazu od livenog aluminijuma koja počinje zakrivljena odmah ispod vrha i postaje praktično ravna kada dospe do tla. Ideja je bila da se ostavi utisak veoma čvrstog stola uprkos njegovim tankim profilima,” objašnjava dizajner. „Ovo smo uradili tako što smo spojili dva geometrijska elementa, pravu liniju i zakrivljenu liniju, koje generalno ne koegzistiraju sa lakoćom.“

Pravougaona ploča sa zaobljenim uglovima, dostupna u tri dimenzije i realizovana u različitim materijalima i završnim obradama, daje dodatni osećaj lakoće ovom velikom stolu, koji se može postaviti u dnevne sobe i prostore za sastanke, dajući im poseban karakter.

Luxury Experience