Nova vizija luksuza u savršenom novitetu Turri brenda

Novo partnerstvo brenda Turri sa Danijelom Libeskindom, izrodilo je jedinstveni komad koji simbolizuje promenu u kreativnim i proizvodnim procesima kompanije…

Ova dubinska promena, koja je u savršenom skladu sa dugom istorijom o italijanskoj odličnosti koja je otpočela 1925.godine, sada ih vodi u sasvim drugom pravcu. Za Turri, Edge model je otelotvorenje promene, jer je ova godina pogodila svaki aspekt identiteta kompanije, dajući im znatno moderniji sitl. Edge naglašava početak nove ere Turri kompanije, koja ostaje verna svojoj tradiciji, dok istovremeno usvaja savremeniji izgled.

Edge privlači pažnju svojim stilom i britkim dizajnom, koji su obeležje svih proizvoda sa potpisom Libeskinda. Sastojeći se od nekoliko nepravilnih, asimatričnih u uparenih elemenata, ovaj neobični sto je samostalni aksesoar koji se može koristiti sa svake strane. Njegove komponente povezane su diskretnom i tankom metalnom strukturom, koje postajete svesni tek onda kada dubinski ispitujete svaki njegov pedalj.

Rezultat je impoznatni objekat snažnog karaktera, odnosno dizajn u kom se smenjuju površine i prazni prostori. U njemu je evidentan i nepogrešivi uticaj Turri brenda, kao personifikacije vrhunskog italijanskog umeća, vidljiv u pažnji posvećenoj detaljima i majstorskoj obradi materijala. Sve što je vezano za ovaj sto je dubinski prostudirano, kako bi se sačuvala geometrija i formalna čistoća njegovih modula, kao i fioka, koje onda kada se otvaraju, nestaju u strukturi stola.

Inače, promena o kojoj govorimo ne pogađa samo kreativnu stranu ove kompanije, već čitav njihov DNK. Logo kompanije je skoro redizajniran, usmeravajući pažnju na njegovu formalnu funkciju, a praćen je rečima “The Italian way to beauty”.