Nova Vitra fotelja sa potpisom Konstantina Grčića

Švajcarska kompanija Vitra, skoro je lansirala svoju Citizen fotelju, koja je dobila pokretno sedište zarad što udobnijeg iskustva sedenja…

Nemački industrijski dizajner, Konstantin Grčić, potpisuje dizajn ove fotelje, koja se sastoji od sedišta fiksiranog uz pomoć tri čelična kabla, koji omogućavaju prijatno ljuljane, i naslona koji je pričvršćen za čelični ram.

Dinamično iskustvo sedenja dodatno je obogaćeno interesantnim spuštenim efektom rama. Citizen fotelja okarakterisana je cevastim čeličnim ramom, koji definiše njenu strukturu i oblik, čemu doprinosi i sedište koje kao da lebdi iznad baze.

Sedište i naslon su tapacirani, dok je metalni ram namerno ostavljen da bude vidljiv, dajući celoj kompoziciji jako interesantan izgled. Fotelja je dostupna sa visokim i niskim naslonom za leđa, dok su u ponudi različite opcije tapaciranja, uključujući širok asortiman tkanina i kože.

Idealna za svaki enterijer, ova fotelja je deo Vitra Home kolekcije za jesenju sezonu, a njena cena je i dalje nepoznata.