Nova kolekcija Versace Home predstavljena je u Milanu

U okviru milanske Nedelje dizajna, Versace Home ima dve međunarodne premijere odjednom: novu kolekciju predmeta za domaćinstvo i novi butik na Via Durini.

Nova kolekcija Versace Home, predstavljena na milanskoj Nedelji dizajna 2021. godine, nije samo otelotvorenje stilskih kodova ovog brenda, već prava kreativna unija nastala iz saradnje Donatele Versaće sa Ludovica + Roberto Palomba i Luxury Living Group. Tako brend, kombinujući modu, luksuz i dizajn nudi novu interpretaciju Versace sveta.

Novi vodeći salon Versace Home na Via Durini od 5. do 10. septembra pretvoren je u pravi gostoljubivi dom u Milanu. Unutra - ceo svet "Meduze": nonkonformizam, klasična umetnost, mitologija, simbolika i stroge geometrijske linije. Da, čuveni grčki ukras La Greca je modernizovan, formirajući optičko-geometrijski uzorak, koji je tako omiljen u Milanu.

Svet brenda Versace razvija se u nizu atmosferskih prostora koji pričaju priče: prizemlje odražava neoklasičnu prošlost, sa kultnim pistama brenda, dok drugi prostor sa svojim raskošnim prirodnim svetlom, govori o modernosti.

„Izuzetno sam radoznala osoba i koristim svaku priliku da naučim nešto novo. Kada sam počela da sarađujem sa Ludovica + Roberto Palomba bila sam fascinirana njihovim neverovatnim poznavanjem sveta dizajna i idejama koje su mi dali. Njihova sposobnost kombinovanja kultnih Versace kodova sa čistim, strogim linijama je zaista neverovatna. Volim način na koji koriste boje i poštuju brend, tumačeći ga na moderan način“, objašnjava vlasnica kuće Donatela Versaće.

Kolekcija potiče iz istorije ovog brenda, sa modnim revijama koje su obeležile zlatno doba Đanija Versaćea. Stoga je zlato glavni motiv nove izložbe. U spretnim rukama Ludovica + Roberto Palomba, koža je kombinovana sa svilom, luksuzni metali koegzistiraju sa mermerom, čiji hladni sjaj je u kontrastu sa toplim površinama sa otiscima.

Moda se takođe detaljno otkriva. Zbog toga nova kolekcija sadrži detalje kostima: zlatne patentne zatvarače na fotelji Venus, ormar i nogare ormara koji podsećaju na štikle modela, a nova sofa Signature inspirisana je ženskim torbicama Versace. Tonsko graviranje, sitoštampa, završna obrada tekstila i nabori čine nameštaj svetlim i individualnim.

Povodom milanske Nedelje dizajna, Versace Home takođe ugošćuje posebnu izložbu kanadskog umetnika Pola Knila (Paul Kneale), organizovanu u saradnji sa platformom za savremenu umetnost Artuner.