Noonu by B&B Italia - novi arhipelag za opuštanje

Ciceron bi rekao „dokolica sa dostojanstvom“.

Zapravo, potreban je samo jedan brz pogled na ovu sofu da biste odmah shvatili vanvremensku umetnost besposlice. Udubljeni u krivudave obline ovog ostrva udobnosti, preostaje samo da se - bez krivice - prepustimo ovoj najplemenitijoj aktivnosti.

Po čemu je poseban Noonu by B&B Italia?

Dobio je ime po atolu arhipelaga Maldivi. Zaista, ovaj sistem je pravo ostrvo opuštanja. Sa velikim dimenzijama i uvlačivom strukturom, ovaj modularni kauč deluje skoro kao da lebdi u vazduhu i nudi apsolutnu udobnost.

Noseća konstrukcija skrivena je jastucima dubokih sedišta koja izgledaju gotovo kao da lebde. Sistem uključuje četiri elementa (kvadrat, pravougaonik, element „klavira“ i „jedra“) sa metalnom profilnom bazom napravljenom od zakrivljenog aluminijuma koji je sjajno brušen, crno hromiran ili obojen sivom. Dostupan je od kože ili od tkanine sa 12 varijanti boja.

Predivan set nameštaja za opuštanje delo je Antonia Ćiteria, "odmerenog" dizajnera koji luksuz izražava kao čisti minimalizam. Italijanski arhitekta rođen 1950. godine, osnovao je svoj studio Antonio Citterio Patricia Viel 2000. godine i sarađuje sa vodećim italijanskim i međunarodnim dizajnerskim kompanijama. Mnogi njegovi predmeti izloženi su u najvažnijim muzejima širom sveta.

Dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada, uključujući dva Compasso d'Oro (1987. i 1994.). Njegov pristup dizajnu usko je povezan sa konceptom staništa i usredsređen je na funkcionalno i prostorno sa minimalizmom koji se fokusira na kvalitet, prefinjenost i funkcionalnost.

Sa dubokim sedištima, vijugavim oblicima i strukturom koja nestaje gotovo stvarajući pravo ostrvo, Ćiterio stvara savršenu ravnotežu najfinije udobnosti koja postoji između sna i funkcionalnosti.

Povezane teme