Nesvakidašnja kolekcija luksuznog nameštaja od veganske kože

Kanadski dizajner nameštaja, Gus Modern, najavio je svoju jesen 2020 kolekciju, koja se sastoji od veganskih komada, uključujući fotelje i sofe, koje su napravljene od AppleSkin kože…

Ovaj materijal korišćen je za proizvodnju ovih inovativnih i izdrživih komada nameštaja, napravljen je od kora i jezgra jabuke. Sa ovom alternativom životinjskoj koži, kompanija je dokazala da biljno bazirani materijali mogu biti podjednako snažni i luksuzni i kreirati zaista moderan ambijent. Kako kažu iz ovog brenda, AppleSkin koža je zaštićena patentom i predstavlja sjajnu novu opciju za kupce i prodavce, koji žude za kvalitetnom alternativom tradicionalnoj koži.

Proizvedeni recikliranjem odbačenih delova voća, tako da asociraju na klasični izgled prirodne kože, ovi komadi su ekološki orijentisani. Antoni Santino, podpredsednik prodaje ovog brenda, izjavio je: “Novi bio-bazirani materijal sprečava bacanje delova jabuke i harmonični je dodatak našim drugim ekološki orijentisanim opcijama”.

Gus Modern predstavio je novu kolekciju u dve boje – Licorice i Cognac, a svi komadi su dostupni za kupovinu u čitavom svetu.

Foto: Gus Modern