Nameštaj sa potpisom vrhunskog dizajnera

Dom čiji enterijer potpisuje Pjer Jovanovič, nije predivan samo zbog njegovog savremenog, francuskog, dizajnerskog senzibiliteta, već i zbog svih jedinstvenih komada nameštaja koje on sam kreira, kako bi odgovorio na potrebe svojih klijenata…

Jovanovičev atelje se dugi niz godina ponosi svojom listom vrsnih zanatlija, koji su bazirani u Švajcarskoj i Francuskoj, a koji kreiraju unikatne komade nameštaja od visoko-kvalitetnih materijala. Sada, umesto da čekate na novi projekat enterijera slavnog dizajnera, možete odmah kupiti nameštaj sa njegovim potpisom. Jovanovič je pre nekoliko dana lansirao svoj prvi brend nameštaja: Pierre Yovanovitch Mobelier.

“Na mnogo načina, lansiranje novog brenda nameštaja je evolucija mog rada, odnosno stvaranja nameštaja po meri za projekte enterijera, što sam počeo da praktikujem od osnivanja mog ateljea 2001.godine. Počeo sam time da se bavim kako bih bio siguran da su dizajnerski elementi enterijera mojih klijenata imali najviši kvalitet, te da su se savršeno uklapali sa prostorom, mada su oni brzo evoluirali i postali kreativna ekspresija sami po sebi”, objašnjava dizajner.

Kolekcija koju je lansirao sadrži četrdeset pet komada nameštaja i rasvete. Poput ostalih Jovanovičevih dela, komadi su ispunjeni DNK francuskog dizajna i arhitekture – u ovom slučaju, nameštaj je osmišljen kao omaž rivijeri, gde je dizajner odrastao.

Jovanovič je pažljivo odabrao vrsne majstore sa kojima je svoju kolekciju pretočio u stvarnost, sarađujući sa keramičarem Armele Benoom na jednom od stolova, kao i sa ekspertima u polju tekstila, Atelier Jouffe i metalurzima iz Fonderie Fusions.