Nameštaj koji kombinuje tradiciju i kvalitet

Poput modnog sveta, koji nas ohrabruje da kupujemo svaki novi modni trend koji se pojavi, odbacujući pritom onaj prethodni, svet nameštaja počeo je da poprima iste obrise...

Veliki broj savremenih komada nameštaja nije dovoljno istrajan kako bi preživeo jednu selidbu niti prenošenje na sledeću generaciju. To svakako ne znači da se sada morate baciti u lov za antikvitetima kako biste pronašli modele koji mogu podneti test vremena. Jedan tvorac nameštaja, Davis Furniture, jedna je od retkih kompanija koja je posvećena proizvodnji komada koji će trajati, a koji su proizvedeni isključivo od održivo dobavljenih materijala. Njihova najnovija kolekcija, Brase, kombinuje drvo i tehnološku preciznost, nudeći nam neverovatne rezultate.

Kako kažu iz ovog brenda, arhitektonske nogare Brace kolekcije formiraju minimalističku bazu za jedan statement komad. Svaka od njih se sjedinjuje na podu, da bi se potom širila prema gornjem delu nameštaja i pružala mu jedinstvenu podršku.

Drvo koje ovaj brend koristi u svojoj proizvodnji je jedinstveno i unikatno, poput dizajna koje kreiraju, pa samim tim, svaki komad odiše kvalitetom i brigom koje ga čine trajnim nasleđem. Pored toga, oni svoje materijale dobavljaju iz Francuske, Nemačke i Švajcarske, koristeći isključivo stabla koja su na kraju svog životnog ciklusa, menjajući ih pritom dvema mladicama.

Njihova posvećenost kvalitetu očigledna je u svim komadima iz ove kolekcije, sa posebnim akcentom koji je usmeren prema lepoti prirodnog materijala.