Monument Valley - impozantni stočić za kafu

Duffy London, brend poznat po svojim skulpturalnim komadima nameštaja, upravo je predstavio svoje najnovije limitirano izdanje Monument Valley stočića za kafu...

Sa slojevitim dizajnom kreiranim od mermera, ovaj stočić sa lakoćom postaje deo centralne dekoracije bilo koje prostorije. Dizajner je predstavio svoju viziju američkog pustinjskog pejzaža, koji deluje kao da je okrenut naglavačke u ovom stolu.

Svaki sto kreiran je od jednog bloka mermera, što samo po sebi garantuje da je svaki komad unikat i da ne postoji nijedan isti. Slojeviti efekat mermera postignut je tradicionalnim tehnikama oblikovanja. Sto je finiširan šmirglanjem i glancanjem, kako bi se savršeno naglasila uglađenost i sjaj mermera.

Ikonične stenovite formacije Monument doline i pogled na američki zapad bili su inspiracija za ovaj dramatični dizajn, oblikovan tako da predstavlja pustinjsku oazu, kako objašnjava Kris Dafi, njegov tvorac.

Monument Valley stočić za kafu dostupan je u tri verzije - Carrara White, Nero Portoro i Portugal Orange. Tu je takođe i opcioni finiš kreiran od roze zlatnog aluminijuma, koji čitavoj priči dodaje dodir ženstvenosti.

Cena ovog stočića je 27.600 dolara, a ograničen je na samo 25 komada.