Miranda Ker lansira prvu kolekciju nameštaja

“Dizajn i enterijeri su moje strasti već duže vreme”, kaže Miranda Ker…

Iako je najpoznatija po šepurenju na modnim pistama i poziranju za naslovne strane brojnih magazina, Miranda Ker je duže vreme gajila interesovanje za život kod kuće – njen otac je radio u građevinskoj industriji kada je bila dete, a njeno dizajnersko oko izoštrilo se tokom njenih putovanja zahvaljujući karijeri modeling. Pre samo nekoliko dana, ona je napravila svoj prvi debi u dizajnu enterijera, lansirajući Love.Joy.Bliss kolekciju nameštaja, u saradnji sa Universal Furniture.

Iako svetu definitivno ne manjka poznatih ličnosti koje svoje ime stavljaju na sve – od posteljine, pa do alkoholnih pića, ljudi iz Universal Furniture kompanije kažu da ovo nije bilo površinsko partnerstvo, već je Ker došla na prvi sastanak sa pedeset predloženih dizajna, a mnogi od njih su se našli u kolekciji, bukvalno nepromenjeni.

“Kada bih morala da biram, rekla bih da mi je Runway komoda omiljena. Obožavam kombinaciju nežnih pastelnih tonova i mesingane baze, i način na koji su čiste linije dobile jukstapoziciju trodimenzionalnim prednjim panelima”, izjavljuje Miranda.

Njena ljubav prema kristalima, odigrala je veliku ulogu prilikom lansiranja, baš kao i koncept geometrije, koji nam govori da određene forme i proporcije imaju specijalno značenje. Trougao je posebno značajan u ovom konceptu, pa ga nekoliko njenih komada akcentuje na veoma neobične načine.

Geometrijski akcenti su izbalansirani nežnim bojama i tapacirunzima. Linija je kao celina inspirisana načinom života koji Miranda voli, kao i osećanjima koje želi da ima kada je u sopstvenom domu. “Originalno, Love je bilo za spavaću sobu, Joy za kuhinju i Bliss za dnevni boravak. Ipak, čitava kolekcija se fokusira na ove tri reči, pa se one prepliću u svakom prostoru”, objašnjava Miranda.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living