Luksuzna dečija soba: Priča koja zaustavlja vreme

Ciljajući da stvori bajku gde vreme staje i magija se dešava, Dejvid Šaret, osnivač i glavni dizajner Britto Charette, udružio se sa CIRCU Magical Furniture kako bi kreirao mesto koje otključava dečiju maštu i podstiče decu da sanjaju i pišu svoje sopstvene bajke o avanturama...

Kao strastveni putnik, Dejvid Šaret veruje da putovanja mogu služiti kao velika inspiracija za sve, posebno za decu. Koristio je CIRCU proizvode, kao i komade iz brenda Covet House i neke od svojih omiljenih dobavljača, da bi stvorio luksuzne dizajne dečijih soba koje otelotvoruju glamur, magiju i osećaj čuda koji čini iskustvo putovanja.

Spavaći deo: Mesto gde vreme staje i avanture počinju

Ova bezvremenska priča počinje u rezidenciji u srcu Montreala, gde su zime duge i hladne, a dnevni sati kratki. Želeći da stvori prostor koji će biti topao i svetao tokom cele godine, Dejvid Šaret je kreirao ovaj očaravajući projekat gde su "svetlost i blistavost" bili centralni za celokupan dizajn.

Ova priča počinje sa ručno oslikanom tapetom de Gournay u svežoj mint boji, naglašenom letećim leptirima koji savršeno dopunjuju oblike leptira na KOKET Nymph zidnoj lampi i mekim krivinama i organskim oblicima CIRCU Tristen kreveta. Dejvid Šaret voli Tristen krevet, ne samo zbog njegovog mladalačkog izgleda, već i zbog "ergonomije komada i činjenice da je deci lako da se popnu i siđu sa njega". Moderne linije kreveta uparene su sa jedinstvenim dizajnom Boca do Lobo Wave noćnog ormarića i funky stilom Delightfull’s Billy stone lampe.

Kombinujući ove moderne komade sa romantičnim i klasičnim elementima u dekoru ove luksuzne dečije sobe, Šaret je stvorio jedinstvenu sobu koja daje prirodni povetarac inspiracije. Plafon od 6 metara u spavaćoj sobi pružio je jedinstvenu priliku za Britto Charette da koristi upadljiv Giraffe luster koji potpisuje Mark Antonio, koji je Džej Brito video prilikom posete iSaloni.

“Bilo je savršeno uklopljeno! Volimo razigranost i lepotu koja se kombinuje u ovom izuzetnom komadu i verujemo da dodaje dubinu i interesovanje ukupnom dizajnu koji ističe Circu proizvode.”

Ova luksuzna dečija soba takođe ima relaksirajući prostor za sedenje gde deca mogu čitati svoje omiljene bajke dok sede na CIRCU Dainty fotelji. Posebno kreirana za decu, ova delikatna fotelja donosi eleganciju u sobu i dodaje boju sa svojom roze baršunastom nijansom. Da bi ovaj prostor delovao kao da je odvojen od ostatka spavaćeg dela, Šaret je odabrao Boca Do Lobo zlatni pregradni ekran.

Prostor za igru i učenje: Gde se bajke stvaraju i snovi ostvaruju

Kao ljubitelj avantura i putovanja, Dejvid Šaret je želeo da stvori posebno mesto sa atmosferom "Out of Africa" koje će pobuditi maštu deteta i podstaći doživotna putovanja i avanture.

S obzirom da su kampovanja bila veliki deo dizajnerovog detinjstva, želeo je da prenese svoja srećna sećanja uključivanjem Teepee šatora koji će omogućiti deci da se osećaju kao da kampuju u sred začarane šume, bez napuštanja udobnosti svoje sobe. Ova tema inspirisana prirodom je dopunjena Fornasetti tapetama od Cole & Son i Filigree Cricket zidnim lampama, pametnim zidnim lampama u obliku insekata od Boca do Lobo.

“Oblaci na plafonu dodatno pojačavaju ideju kampovanja (u ovom slučaju "glampinga") i sanjarenja, a Circu Cloud visilice dodaju sanjarsku atmosferu kampovanja.”

U skladu sa avanturističkom atmosferom, dizajner je odabrao CIRCU NODO viseću stolicu, koja je obavezna u svakoj luksuznoj dečijoj sobi jer ne samo da donosi zabavu na otvorenom u sobu sa elegantnim dodirom, već pruža i udobno mesto gde deca mogu da se opuste i čitaju svoje omiljene priče.

Ciljajući da unese osećaj slobode i istakne maštu dece, dizajner je odabrao jedan od svojih omiljenih CIRCU komada, Sky Desk. Zbog svog razigranog dizajna i inspiracije, ovaj radni sto u obliku aviona će biti centar dečije igre i učiniti domaće zadatke uzbudljivijim.

Dizajniranjem ove luksuzne dečije sobe, Dejvid Šaret iz Britto Charette se nadao da će njegov dizajn podstaći decu da sanjaju i igraju se i razviju poštovanje prema prirodi dok započinju svoje neverovatne avanture. Pored toga, budući da ih je dizajnirao kao "tranzicione" spavaće sobe koje mogu decu pratiti od ranog detinjstva do adolescencije, nada se da će roditelji prepoznati vrednost u kupovini Circu proizvoda i drugih predmeta koji su posebni i van opsega masovno proizvedenih dečijih dizajna.

Luxury Experience