Liu Jo predstavlja novu kolekciju nameštaja pod nazivom Coquille

Liu Jo Living je predstavio svoju novu kolekciju tapaciranog nameštaja „Coquille“ na Salone del Mobile Milano.

Kolekcija, koju je dizajnirao Simone Kanjaco, inspirisana je elementima školjke, po kojoj je ceo projekat dobio ime i ima za cilj da obezbedi jednostavnu transformaciju svakog doma. Prema rečima dizajnera, zamena nameštaja u enterijeru treba da bude lak i jednostavan posao - nešto poput presvlačenja odeće.

Coquille komadi nameštaja su dizajnirani da pruže osećaj mira i opuštanja, omogućavajući korisnicima da zastanu i napune baterije usred užurbane dnevne rutine. Poput zagrljaja, Coquille je pozivnica i, u isto vreme, danak zasluženom svakodnevnom odmoru. Pozajmivši ne samo poetičnost već i suštinsko značenje iz italijanske književnosti, kolekcija Coquille, parafrazirano, kada oluja prođe, spremna je da dočeka i prenese svojim korisnicima taj uravnoteženi osećaj mira i dugo očekivani trenutak odmora.

Kolekcija je dostupna u različitim konfiguracijama, od sofa i fotelja do kreveta i taburea, što je čini idealnom za kreiranje mesta za opuštanje u svakoj prostoriji. 

Navlake od poliuretana i pamučne tkanine podržane su cevastim metalnim okvirom i metalnim nogarama obojenim prahom dajući kolekciji skulpturalni i kultni izgled. Jedna od istaknutih karakteristika kolekcije Coquille su navlake koje se mogu ukloniti i omogućavaju lako prilagođavanje, odražavajući posvećenost brenda održivom dizajnu. Kompanija se ponosi svojom filozofijom održivog dizajna, koja ne samo da naglašava italijansku izradu, već se bavi i aktuelnim pitanjima kao što su reciklaža i ponovna upotreba.

Sve u svemu, kolekcija Coquille kompanije Liu Jo Living kombinuje udobnost, svestranost i održivost i sačinjena je od niza nameštaja koji je i funkcionalan i estetski prijatan.

Luxury Experience