Liu Jo Living: kada ritual uživanja u kafi postane dizajn

Više slika

Više slika

Liu Jo Living predstavlja tri stočića za kafu dizajnirana od strane Simonea Kagnaca, slaveći italijanski šarm i tradiciju...

Inspirisan poreklom i istorijom kafe, ovaj svakodnevni ritual koji spaja ljude širom sveta tumači se kroz Made in Italy Liu Jo Living. Kao aktivnost koja zapravo čini deo svakodnevne rutine mnogih naroda širom sveta, jednostavan i simboličan čin ispijanja kafe pomaže nam da se opustimo, zbližimo sa drugim ljudima i prepustimo svojim mislima. Od Istoka do Zapada, kao da je otkucaj satova usklađen da se kreće u harmoniji sve do trenutka kada zazvoni vreme za kafu. Uživanje u ovom trenutku pauze, bilo da je to ujutro odmah po buđenju ili kao popodnevni tonik, znak je ljubavi i deljenja koji za Liu Jo Living takođe ima intimne veze sa okruženjem u kojem se ova navika odvija: domom.

Udobnost dnevnog boravka u preklapanju oblika, geometrija i boja, sa Caillou Coffee Table ne zasniva se samo na refleksijama stakla i dragocenih metala, već i na beskrajnim nijansama trenutka zasluženog opuštanja. U toplijim tonovima, Caillou Wood Coffee Table, dostupan u malim i velikim verzijama, podseća na Orijent. Zaobljeni profili nepravilnih organskih oblika u prirodnom drvetu pokoravaju se želji za delikatnim povratkom osnovama i samoj suštini.

Kontrasti oblika i nijansi čine Clip elementom s savremenom vokacijom za dnevnu sobu easy chic stila. Ovaj čvrst, visoko funkcionalan i skulpturalan objekt naglašava svoje razlike u materijalu, tako definišući sopstveni karakter. Clip bočni sto, kako mu ime sugeriše, zahvaljujući pomerenoj bazi je komad dizajniran da sedi pored i iznad komada nameštaja. Asimetrična struktura gornjeg dela stola stvara sofisticiran kontrast sa linearnošću nosača, ističući njegovu svestranost.

Kada pauza za kafu postane vreme za dopunjavanje energije, dizajn postaje čvršći i udobniji što je inspirisalo nastanak stočića Warmover, koji mogu postojati samostalno ili u kombinaciji sa drugim komadima, postižući maksimalnu ekspresivnost kada se upare sa istoimenim sistemom za sedenje.

U dnevnim sobama sa klasičnim duhom, Linear Shore Coffee Table, dizajniran od strane Đuzepea Vinjana, podseća na svet mode, sa kojim je Liu Jo Living oduvek bio blisko povezan, i na nakit. Napravljen sa staklenim gornjim delom i digitalnim printom sa kontrastnim teksturnim efektom, zahvaljujući posebnom postolju koje podseća na zihernadlu, revidiranu na moderni način, ovaj model crta nove oblike za prostor prilagođen meri.

Zahvaljujući svojoj svestranosti, stočići za kafu iz kolekcije Liu Jo Living su savršeni za stvaranje atmosfere opuštanja i deljenja.

Luxury Experience