Lemni by Living Divani - fotelja kao arhitektonska umetnost

Da li nas kožna fotelja može iznenaditi samo jednim potezom? Naravno, ako je u stanju da kombinuje arhitekturu i dizajn u minimalističkom izgledu, baš kao ovaj umetnički model napravljen sa nekoliko čeličnih cevi.

Nova skulpturalna fotelja Lemni by Living Divani zadivljuje svojim skulpturalnim sedištem i iznenađujućim razvojem tradicionalne kožne fotelje. Oble čelične cevi se prepliću kako bi se stvorila savršena ravnoteža između vitke strukture i visećeg sedišta. Njena izražajna moć prevazilazi puku funkcionalnost jer ova fotelja gotovo postaje pravo umetničko delo.

Kako je napravljena? Viseće kožno sedište podržano je strukturom od crnih čeličnih cevi i prepletom geometrijskih figura. Savršena za dnevnu ili spavaću sobu, ona prevazilazi koncept udobnosti kako bi postala element čistog dekora.

Iza ovog sjajnog dizajna stoji Marko Lavit, italijanski dizajner rođen 1986. godine, koji je 2014. osnovao svoj studio Atelier LAVIT u Parizu. Sa sklonošću za kombinovanje arhitekture i dizajna, sa lakoćom se kreće između ova dva sveta. Njegov cilj je da dođe do konceptualnog minimalizma nastavljajući sa bezvremenskim kreativnim procesom.