Kolekcija nameštaja kreirana sa dobrim povodom

Naše okruženje i životinjski svet u konstantnom su stanju stresa, zbog čega je pravo vreme da damo sve od sebe kako smo ih sačuvali…

Emitujući istu tu poruku je dizajner Porky Hefer, koji je skoro predstavio gigantske fotelje koje nas svojim izgledom podsećaju na životinje koje su proglašene za ugrožene vrste. Endangered seating kolekcija, kako se ova linija zove, sadrži glomazne lejzi begove i ljuljaške u obliku orangutana, pigmejskog lenjivca, polarnog medveda, velike bele ajkule i plavog kita, pri čemu je svaka ova životinjska vrsta okarakterisana kao ugrožena od strane World Wildlife fonda.

Svaki komad u ovoj kolekciji kreiran je od održivih materijala, kao što je poliester napravljen od recikliranih plastičnih flaša i pletivo kreirano od starih majica. Komadi su dalje finiširani u saradnji sa zanatlijama iz Južne Afrike, koji su specijalisti kada se radi o heklanju, felcovanju i tehnikama šavova.

Kako bi promovisali ovu kolekciju, dizajner i njegovi partneri su pozvali posetioce da sednu i uživaju u njihovim komadima, ne bi li osetili empatiju za priče pravih životinja, njihove probleme i važnost njihovog preživljavanja. Hefer je, kao odgovor na lansiranje kolekcije, dalje izjavio: “Mislim da je veoma važno pokazati lepotu koju ljudi mogu kreirati svojim rukama, za razliku od destruktivne masovne produkcije, prema kojoj se naše moderno konzumentsko društvo kreće zahvaljuljući tehnologiji”.

Dvadeset pet procenata profita od prodaje ove kolekcije otići će u Leonardo diCaprio fondaciju koja se trudi da pruži bezbednost životinjama u njihovom prirodnom habitatu.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living