Kolekcija inspirisana modernom Indijom

Kanadski dizajner Alikan Velji iskoristio je svoje prvo putovanje u Indiju i inspirisan njom, kreirao kolekciju nameštaja nazvanu Modern India.

Kolekciju je kreirao za kanadski brend nameštaja Mobilia, a ona uključuje mermerne tronošce, stolice sa mesinganim okvirima, stočiće za kafu, poslužavnike, konzole…

Dizajner enterijera sa sedištem u Kalgariju, koji često nastupa na televiziji kao ekspert za stil, sarađivao je s kanadskim brendom nameštaja Mobilia kako bi kreirao kolekciju od 15 komada nameštaja.

Velji je savladao savremene spinove o bojama, materijalima i obrascima koje je pronašao u Indiji kako bi stvorio osnovu serije.

Obilasci arhitektonskih i zanatskih radionica Džajpura takođe su uticali na dizajn.

“Moj napor je bio usmeren na to da se napravi kolekcija koja je dobro dizajnirana, raznovrsna, koje se može kombinovati, ali tako da svaki komad može da stoji i sam u sobi ", rekao je dizajner.

Veljija je posebno privukao zeleni mermer, koji je koristio za kreiranje kružnih vrhova za stolove od mesinga i okrugle konzolne stolove.

Blede mermerne opcije su takođe dostupne, dok su motivi poput lukova i dijamantskih insertera korišćeni na nekoliko komada, uzeti sa oblika pronađenih u indijskoj arhitekturi.

Metalna mrežica oblikuje naslone i sedišta, a okvir za cilindrični sto za kafu odnosi se na tradicionalne tkane indijske košare.

N.V.T.

Izvor Dezeen

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Living