Kenet Kobonpu predstavlja očaravajuću Spin kolekciju

Više slika

Više slika

Poput velikog Spirografa, beskrajne linije ovog čuda od karbonskih vlakana predstavljaju hipnotičku lepotu…

Kenet Kobonpu nastavlja da se razvija eksperimentišući i istražujući različite materijale pre nego što stvori pojedinačni komad. Dizajn je živ proces koji se neprestano transformiše kao odgovor na promenljiv svet.

„Volim inovacije i rad sa različitim materijalima. Dizajniram stvari koje se mogu napraviti samo sa visokim nivoom zanatske veštine. Ono što radim je uvek sveže i novo, inspirisan sam i uzbuđen da primenim sve te nove metodologije u proizvodnom procesu“, kaže Kenet Kobonpu.

Dizajner je zamislio kreiranje kolekcije „Spin“ koja će biti neprevaziđena u svojoj lakoći, izdržljivosti i udobnosti. Napravljena korišćenjem karbonskih vlakana, jednog od najjačih i najlakših materijala na svetu, njegova nova kolekcija je proizvod njegovog genijalnog kreativnog procesa. „U našoj radionici se susreću visokotehnološki materijali i zanatska veština starog sveta.“

Stručne ruke postavljaju karbonske niti duž kalupa sa dijamantskim i kvrgavim uzorcima u naizgled beskonačnom radijalnom obrascu – lagane i delikatne, ali obmanjujuće čvrste. Ciklične zakrivljene linije podsećaju na rulet Spirografa sa krivim linijama koje se kreću ka centru, a zatim se vraćaju u kružnim pokretima stvarajući dinamične forme hipnotičkog čuda.

Luxury Experience