Karim Rašid predstavlja Kiuso sto - modularni komad velikog karaktera

Izuzetni umetnik i dizajner, Karim Rashid, predstavio je sasvim novi KIUSO sto…

Ovaj model je gotovo identičan nekim od njegovih prethodnih kreacija, jer poseduje organske obline i jarke boje koje redefinišu vizuelnu estetiku. Kiuso je zapravo jednostavni modularni sto, koji se sa lakoćom transformiše u veću, trpezarijsku opciju, za one večeri koje provodite se porodicom i prijateljima.

Baziran na 400 godina starom konceptu modularnog stola, Kiuso se iz uzane komode od 30 cm transformiše u polovinu ili celi trpezarijski sto. Sto poseduje dva modularna elementa kojima se menja njegova dimenzija, a kreiran je od plastificiranog laminata, sa bazom od čelika. Najinteresantniji aspekt stola svakako su njegove nežne, zaobljene ivice.

Kako dizajner kaže, “prave linije ne postoje u prirodi”, pa samim tim, kreacije koje on stvara moraju biti humanizovane u svojoj formi, sa nežnim ivicama koje će biti u kontaktu sa našim krhkim telima. Upravo taj aspekt pažljivo je razmotren u dizajnu Kiuso stola, koji je unikatni spektakl u vertikalnim i horizontalnim orijentacijama.

Za sada, Kiuso je predstavljen samo u formi koncepta, bez informacija da li će i kada ugledati svetlost dana. Predlažemo vam da takođe pročitate naš intervju sa Karimom Rašidom, kako biste još bolje razumeli njegov harizmatični pristup i stil! 

Intervju: Karim Rašid