Kancelarijska stolica Bernara Arnoa je ručno izrađen tron vredan 5500 dolara

Da li vas zanima ukus Oprine paste za zube ili kako izgleda garderoba Dejvida Bekama?

Koliko god intrigantne bile, takve privatne informacije su retko dostupne i gotovo je nemoguće znati najintimnije detalje o najpoznatijim ljudima.

Srećom, imamo neke detalje o tome šta voli najbogatiji čovek na svetu. Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor kompanije LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton figurativno sedi u carstvu sačinjenom od 70 renomiranih luksuznih brendova uključujući Louis Vuitton, Dior, Sephora, Dom Perignon i mnoge druge ali on bukvalno sedi na stolici koju je napravila istorijska kompanija Mascheroni, osnovana 1973. godine.

„Arno nije jedini, ali je najreprezentativniji među našim kupcima koji ne traže velike brendove već žele artikle za koje drugi ne znaju. I u tome leži naša razlika, u tome što smo pronašli pravi balans između udobnosti i ekskluzivnosti“, objasnio je Silvio Maskeroni, sin osnivača. Stolica na kojoj sedi najbogatiji čovek na svetu je model fotelje pod nazivom Congress 135. Ima okvir od punog drveta dok su jastučići izrađeni od kože.

Stolica od skoro 5500 dolara napravljena je od prirodne kože i označena je pločom na kojoj je ugraviran natpis “Mascheroni srl Made in Italy,” koji potvrđuje njenu autentičnost. Za skoro pet decenija poslovanja, Mascheroni nikada nije investirao u oglašavanje. „Uvek smo mislili da su naši proizvodi najbolja reklama, a naši kupci najbolji ambasadori brenda.“

Luksuzni brend je poznat po vrhunskom kvalitetu i elitnoj klijenteli. Njihova izvrsnost može se pripisati pažnji koju je Mascheroni posvetio detaljima. To je jedna od retkih kompanija koja direktno kontroliše ceo proizvodni ciklus, od izbora sirovina do proizvodnje i da svaki proizvod napravi jedan majstor.

Uticajni političari, glavni uglednici i nekrunisani kraljevi i kraljice sveta preferirali su tron Masheroni da vlada njihovim kraljevstvom. Od nemačke političarke Ursule fon Der Lajen, kultnog ukrajinskog političara Volodimira Zelenskog mnogi uticajni ljudi sede na Mascheroni stolicama.

Luxury Experience