Kako do besprekorno luksuznog enterijera

Ukoliko ste spremni da svom domu podarite ultimativni luksuzni izgled, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari…

Pre svega, tu su one glomazne, evidentne, vidljive na prvi pogled poput boje zidova, komada nameštaja i tepiha, a iza njih se skrivaju sitni detalji, koji zapravo mogu igrati jako velike i značajne uloge. S obzirom na to koliko smo vremena protekle godine proveli unutar svojih domova, dobro smo se upoznali sa svakim od njih, primetili sve što nam ne odgovara i u nama budi čudnu ćudljivost, naglašavajući našu potrebu za lepim stvarima. Renoviranje naših enterijera skoro se po pravilu odigrava tokom prolećnog ili letnjeg perioda, a ujedno baš tada, najpoznatiji brendovi sveta lansiraju svoje novitete, koji će nam pomoći da u svojim ambijentima stvorimo izgled za kojim smo žudeli.

Bentley Motors i Bentley Home sa ponosom predstavljaju svoju najnoviju saradnju – 2021 Collection. Četiri odvažna nova dizajna nameštaja koja su upravo predstavljena, sadrže kombinaciju pažljivo odabranih unikatnih materijala i finiša, koji u sebi spajaju inovacije, tehnologiju i fino umeće. Aldford sto, Ramsey Sofa i dvosed i Styal radni sto, na sebi nose elegantne i unikatne lakirane finiše, uz uzbudljiv novi materijal proizveden od mermernog praha, sa velikim izborom finiša.

Definisani dragocenim i modernim materijalima, kao i željom da svoje umeće prenesu na novi nivo, 2021 Bentley Home kolekcija predstavlja novu viziju za brend, u skladu sa ambicijama Bentley Motors, da postanu najodrživiji luksuzni automobilski brend sveta. Snažne, distinktivne linije i vanvremenske forme karakterišu nove dizajne nameštaja koje potpisuje Karlo Kolombo u bliskoj saradnji sa Bentley Design, uvodeći novo Bentley Home Degrade lakiranje i MARM \ More ® materijal.

Degrade lakiranje je ključno za celokupnu estetiku 2021 Bentley Home kolekcije i unosi osećaj vanvremenskog luksuza, koji je prilagodiv i odmah prepoznatljiv. Degrade uključuje neverovatno delikatan i kompleksni proces kako bi se dostigli visoki standardi koje zahtevaju Bentley Home kupci. Pre nego što se Degrade esencija može napraviti, sloj laka se ručno nanosi kako bi se zaštitilo drvo. Majstor potom koristi airbrush kako bi ručno naneo boju, sa pravom dozom laka, polako iscrtavajući gradijent i verno replikujući svaki detalj prirodne senke. Nakon ovog dugog procesa, runda poliranja sledi kako bi proizvod dobio solidnost i iluziju dubine, a potom se nanose četiri dodatna sloja laka, pre finalne runde poliranja.

Elegantni finiš oživljen je raznolikim opcijama: Deep Ocean, Midnight Walnut, Black Kenya, Dark Shadow, Rust Degrade, Silver Degrade i Bronze Degrade. Svaka od ovih opcija okarakterisana je suptilnim nijansama koje idu od crne do metalik tonova, koji svaki proizvod čine unikatnim i neponovljivim.

MARM \ MORE® je inovativni i etički proces proizvodnje materijala koji upravo debituje u svetu nameštaja, a razvijen je i patentiran za Bentley Home. Novi materijal koristi pravu prašinu koja je bi-produkt obrade mermera. Dobijen i proizveden u Italiji od početka do starta, materijal mora preći dugačak put od praha do melba. Mermer je poznat kao ultimativni materijal za skultpure i arhitekturu, a sada je stilski i na inovativan način preveden u svet tkanine. Prikupljanjem prirodnog mermernog praha, on ponovo dobija svoju unikatnu vrednost, koja se potom transformiše u tekstil nudeći neverovatne performanse i estetske kvalitete. Dragoceni materijal graciozno odeva praktično svaki komad nove kolekcije, akcentujući njegove elegantne forme.

Razvijanje nove tkanine bio je kompleksan i dugotrajan proces, koji zahteva upotrebu prašine visokokvalitetnog mermera, koja se potom meša sa specijalnim kompozitom kako bi dobila tečni mikrofilm, koji se nakon toga uparuje sa odabranom pamučnom tekstilnom bazom.

Novi Styal radni sto je verovatno najintrigantnije remek delo nove kolekcije, posebno u ova vremena kada su naši domovi na silu transformisani u naše radne prostore. Bentely Home želi da nam omogući da čak i kada radimo od kuće, to činimo okruženi stilom, luksuzom i prefinjenošću.

Aldford sto je pravi spoj dizajna i umetnosti, dostupan u pravougaonim i kružnim verzijama. Njegove nogare se sužavaju od dna prema bazi, spajajući se u jednu formu, koja akcentuje njegovu lakoću i prefinjenost.

Ramsey asortiman deluje kao da prkosi gravitaciji – sedište kao da lebdi iznad poda, dok se njegova školjka preliva u naslone za ruke koji se potom šire poput krila. Linije ovih komada su delikatne, podeljene samo transparentnim panelom koji svoje mesto pronalazi iza sedišta i naslona. Graciozni u proporcijama, izdrživi u konstrukciji, ovi komadi će svaki enterijer uzdići na nove visine.