Jedinstvena kolekcija nameštaja sa beskonačnim opcijama

Svetski poznati dizajner, Luka Nišeto, iz Nichetto Studija, svakako je imao svoje iskorake u polju dizajniranja nameštaja…

Svojom najnovijom saradničkom kolekcijom, on je obeležio svoj debi u sferi američkog nameštaja, kreirajući Luca liniju zajedno sa Bernhardt Design. Predsednik ikonskog dizajnerskog brenda, Džeri Heling, pozvao je Luku kako bi kreirao sistem modularnog nameštaja, a Luka je odmah odlučio da njegova linija mora funkcionisati ne samo kao kolektivna, već i kao serija individualnih komada.

Sa dizajnerima koji kreiraju javne prostore koji nas sve više podsećaju na kućni enterijer svojom gostoljubivom atmosferom, dok enterijeri postaju sve više javno orijentisani, Nišeto je odabrao da premosti razlike i spoji ova dva sveta. Luca Collection linija sastoji se od različitih komponenti, koji su dizajnirane sa idejom “povezivanja komunikacijom”, što je kao reuzultat ponudilo uglađeni i moderni sistem za sedenje, koji se može uklopiti sa bilo kojim okruženjem. Univerzalna serija može formirati šta god poželite – od fotelje, divana, preko modularne sofe, pa sve do klupa i čitavog lavirinta jedisntvenih komada. Svaki od delova ove kolekcije poseduje minimalisitčki osećaj, sa suptilnim oblinama koje će akcentovati svaki prostor u kom se koriste.

Luca Collection linija sadrži 41 promenljivi komad, uključujući sofe, dvosede, divane, klupe, ugaone elemente, jedinice za sedenje u kombinaciji sa stočićima, čitav niz kompanjonskih stolova, taburea i samostalnih klupa, što nam daje mogućnost kreiranja beskrajnog niza konfiguracija. U ponudi su i različiti tapacirunzi iz Bernhardt asortimana, uključujući tekstil, kožu i alternative koži, dok su nogare ponuđene u varijantama od poliranog aluminijuma, mat crnoj boji ili satenski beloj. Kada se govori o stočićima, oni su dostupni u varijacijama koje idu od modela za laptop, preko akcentnih, do svih onih ostalih, sa pet visina i različitim formama.