Jacquemus lansira "Objets" prvu kolekciju nameštaja i kućnih aksesoara

Omaž arhitekti Gae Aulenti i filmu "La piscine"...

Jacquemus je 2022. godine ušao u dizajn enterijera sa danskim brendom posteljina Tekla. Sada je francuski brend spreman da dalje istražuje ovaj svet uz "Objets", svoju prvu kolekciju koja slavi talenat arhitekte i dizajnerke Gae Aulenti i mediteransku estetiku.

Simon Port Žakmis se udružio sa proizvođačem luksuznog nameštaja Exteta kako bi kreirao specijalno reizdanje serije Locus solus koju je dizajnirao italijanski arhitekta šezdesetih godina prošlog veka: stolicu, fotelju i ležaljku za sunce sa belim okvirom i žutom prugastom tkaninom.

„Ova saradnja sa Exteta brendom nastala je prirodno i spontano. Oduvek sam sanjao da razvijem liniju nameštaja... Veliki sam ljubitelj dizajnerskih stolica i godinama sakupljam vintage Gae Aulenti stolice, od kada sam ih video u filmu La Piscine, Žaka Dereja. Dodao sam malo JACQUEMUS estetike tako što sam se odlučio za žuto-belu prugastu štampu inspirisanu klubovima na plaži 80-ih,“ rekao je dizajner povodom predstavljanja nove kolekcije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JACQUEMUS (@jacquemus)

Kreativni direktor kuće potvrđuje da su film, dizajn, arhitektura i umetnost uvek bili izvor inspiracije i njegove velike strasti. Objets je dizajnirana kao produžetak kolekcije Le Raphia i uključuje niz dodataka i malih predmeta kao što su poslužavnici, tanjiri, činije, korpe i vaze, dok svi komadi kombinuju zlatnu boju, mesing i kožu. Kolekcija je dopunjena ekskluzivnim izborom retkih knjiga, fotografija i kataloga vintage umetnosti koje je Simon Port Žakmis sastavio od svojih omiljenih umetnika koji su ga takođe inspirisali kao što su Dejvid Hokni, Žan Dibife, Tarsila Do Amaral, Rene Buri, Luis Baragan, Klod Nori, Pablo Pikaso i mnogi drugi.

Limitirana kolekcija dostupna je na sajtu i u butiku brenda u Parizu po ceni od 1.188 evra za stolicu, 3.456 evra za fotelju i 5.940 evra za ležaljku, dok se cene malih komada kreću od 150 evra naviše.

Luxury Experience