Iskusite mediteranski način života novim komadima nameštaja

Na ovogodišnjem izdanju Salone del Mobile, održanom u Milanu, luksuzni brend nameštaja za eksterijer, Expormim, predstavio je čitav niz noviteta, ali su ove dve kolekcije privukle najviše naše pažnje…

Talo i Obi kolekcije žele da nas inspirišu da se približimo prirodi svojim promišljenim osobinama dizajna i održivošću, navodeći nas da maštamo o mediteranskom načinu života, kako ga oni opisuju.

Kolekcija Talo, čiji dizajn potpisuje Altherr Desile Park opisana je kao spona između prirode i geometrije. Inspirisana kamenitim pejzažima, ona sve objašnjava geometrijskim oblicima i prirodnom paletom boja, koja uključuje nijanse stone, sage i terracotta. Kolekcija stolova za eksterijera u celosti je proizvedena od visoko-otpornih, održivih materijala. Emajlirani aluminijum i ledeno staklo koriste se za gornje površine stolova, dok obojeni beton sačinjava baze.

Tri stočića za kafu koji sačinjavaju Talo kolekciju dostupni su u različitim visinama i dimenzijama, dok su u ponudi i različite varijante trpezarijskih stolova. Ipak, šta svi oni imaju zajedničko? Odogovor je – asimetrične, betonske baze.

Dobro poznati duo, Ludovica+Roberto Palomba su umovi koji stoje iza kolekcije Obi. Kao što ste možda pretpostavili, ona je nazvana po glavnom element kimonoa. U japanskoj kulturi, obi mora imati drugačiju boju i temu u odnosu na ostatak kimona.

Dizajneri su ovu priču preveli u elasičnu traku, koja se proteže preko naslona za leđa sofe iz ove kolekcije. Ona može biti kreirana od vodootpornog tekstila ili kože, stvarajući vizuelnu distrupciju i dozu lepote istovremeno. Struktura Obi kolekcije kreirana je od aluminijuma, koji se može reciklirati u celosti.

Luxury Experience