HOMI Outdoor - Za sve ljubitelje života na otvorenom

Novi izložbeni projekat HOMI OUTDOOR_Home & Dehors će se po prvi put održati od 13. do 16. septembra u sajamskoj oblasti Fieramilano (Rho).

Izložba će ponuditi najinovativnija rešenja posvećena eksterijerima, ali i inovacije kada je u pitanju dekoracija: od roštilja do garnitura za sedenje, aksesoara za stonu dekoraciju za bašte, vrtove i terase…

U pitanju je događaj koji će se održavati jednom godišnje u septembru, predstavljaći širok dijapazon proizvoda koji kombinuju dizajn, funkcionalnost i istraživanje, predviđajući trendove u ovom sektoru, u sinergiji i kontinuitetu onog što HOMI lifestyle sajam uvek predlaže u svom jesenjem izdanju.

Otvoreni prostori kao što su dvorišta, vrtovi i terase su sve više u fokusu naše pažnje. Kuće sa terasom ili vrtom su najtraženije na tržištu nekretnina, i upravo su to male “oaze” koje su se pokazale kao omiljeno mesto za provođenje slobodnog vremena u društvu porodice i prijatelja. Zahvaljujući tim otvorenim eksterijerima kuća postaje kompletna, i dobija novu dimenziju.

Nova rešenja - predmeti i aksesoari koji praktično brišu razliku između "unutrašnjeg" i "spoljašnjeg" stambenog prostora, često zamaglju tu razliku u potpunosti, ka jednoj novoj dimenziji života.

Prostori i atmosfera

Ne trebaju vam viseći vrtovi Vavilona kako bi vaš prostor na otvorenom bio ugodno i svestrano mesto. Čak i najmanja terasa može odgovoriti na svaku vašu potrebu. Na primer, viseća mreža za ležanje između balkona i spoljašnjeg zida i njeno lako uklanjanje kada se ne koristi, može zameniti ležaljku i ponuditi sličnu eleganciju. Police, bilo da su drvene ili metalne, mogu se koristiti za divan vrt, sa malim saksijama puzavicama ili aromatičnim biljem koje se drže same strukture.

Balkon ili terasa su višenamenski prostori, tako da pribor ili element nameštaja smešten u njegovom središtu, ili u najkorisnijem delu prostora, može ovim područjima dati preciznu primenu. Boje su posebno važne prilikom projektovanja otvorenog prostora. Izabrana šema boja može mnogo reći o našem balkonu ili terasi, sa neutralnim bojama koje inspirišu minimalizam i elegantnu modernost, dok jarka paleta, na primer, može da napravi zabavni otvoreni prostor.

Na kraju, rasveta je takođe važna na otvorenim prostorima. Može čak i da rebalansira mračna područja tokom dnevnih sati, stvarajući posebne efekte, i naravno da je fundamentalna tokom večernjih sati.

Neophodni aksesoari

U nastavku je kratka lista osnovnih stvari za naše otvorene prostore. Pored posebno dizajniranog pribora, prisutna je progresivna kontaminacija žanrova i upotreba onih predmeta koji čak zabavljaju i originalno prikazuju predmete namenjene kako enterijerima tako i eksterijerima. Evo kratkog pregleda dodatne opreme, uključujući i one za ekskluzivnu upotrebu na otvorenom, kao i opštih elemenata koji su neophodni na otvorenom prostoru. Tehnika, strpljenje, kvalitetna hrana i roštilj najnovije generacije su ključ za osvajanje “gostoprimstva na otvorenom” koji će svakako učiniti da svako društveno okupljanje bude događaj za pamćenje.

Jastuci

Dekorativni jastuci dolaze u različitim oblicima, veličinama i bojama, mogu ukrasiti stolice ili ih potpuno zameniti u šarmantnom kutku za vaše najdraže prijatelje i neophodni su kada je u pitanju davanje karaktera terasi, bašti ili vrtu. Neobrađene tkanine su najbolje jer su otpornije i prikladnije za spoljašnje prostore, a i moderne su.

Izaberite da li želite da uskladite dizajn jastuka ili da se igrate različitim bojama i teksturama.

Stolnjaci

Ako je sto kamen temeljac našeg prostora, stolnjak postaje svetlo koje ga osvetljava. Raznovrsnost mogućih printova i boja je praktično beskrajna, ali naš izbor može biti vođen vrstom karaktera koji želimo dati našem prostoru. Boje ili minimalizam? Više zabave? Izaberite velike printove sa cvetnim motivima ili one inspirisane prirodom uopšte.

Roštilji

Neosporni kralj uživanja na otvorenom je definitivno roštilj. Zvezda tolikih ugodnih i druželjubivih trenutaka s prijateljima, u Italiji i širom sveta je simbol dobro provedenog vremena sa prijateljima.

Rasveta

Bilo da se radi o stojećim ili visećim lampama, postoji niz klasičnih i savremenih oblika koje možete izabrati. Izvori svetlosti igraju glavnu ulogu tokom letnjih večeri i stvaraju atmosferu u našem okruženju. Izbor je ogroman i zavisi od stila koji želimo da postignemo u određenom prostoru.

Arome

Možda vam mirisi mogu izgledati suvišno u spoljašnjem kontekstu, ali parfemi doprinose stvaranju atmosfere, kombinujući mirisne esencije s onima iz okoline.

Poput buketa koji se izdvaja od standardne citronele koja se koristi za držanje komaraca napristojnoj udaljenosti tokom letnje sezone.

Raspoloženje

Budite smeli i odvažni i stvorite miks kombinovanjem stilova i kultura jer je to dobitna kombinacija.

Kreirajte bašte, vrtove i terase koje eklektikom stvaraju jedan jedinstven stil koji se ne može klasifikovat, a odlikuje ga autentičnost i originalnost kojoj se divimo.

Verujemo da će prvo izdanje HOMI Outdoor dokazati i pokazati upravo to, da dom počinje na samom pragu kuće-u dvorištu.

Više o celom projektu pročitajte na www.homimilano.com/en

Luxury Experience