Hermes predstavlja najfinije predmete za dom na Nedelji dizajna u Milanu

"Okupane" zlatnom prigušenom svetlošću, pet "kuća" ukrašenih šarenim geometrijskim šarama počivaju na impresivnom podu koji podseća na narandžasti pesak. Ovo je spektakularan set koji je dizajnirala Šarlot Makau Perelman, a realizovao tim scenografa koji radi za La Scalu predstavljen na ovogodišnjem Salone de Mobile.

U ovom prostoru koji je inspirisan dizajnom, susreću se predmeti i tkanine za dom, koji ističu suptilnu eleganciju. Divni predmeti su namenjeni svima i ističu jedinstven odnos koji dizajn stvara između elegancije i funkcionalnosti. Fotelja Sillage koju je dizajnirao Bijoy Jain iz studija Mumbai od drveta presvučena je papir maše tehnikom i "tetovirana" tankim linijama poput plemenskog totema.

Sve kreacije su napravljene tako da se dodiruju i izazivaju osećaj teksture, a materijali koji se koriste su sirovi i prirodni. Stoga Hermes stvara mekane stolice od papirnih mikrovlakana, plete beli kašmir sa zlatnim nitima, seče kamen da bi potom napravio sto.

U kreativnoj viziji kuće, sada kada su naši životi očigledno sve apstraktniji, udaljeniji, nova kolekcija kućnog dekora predstavljena na Nedelji dizajna u Milanu mora istražiti „jezik materijala“, fokusirajući se na prirodnost i teksture, skrećući pažnju na još prostraniji i nevidljivi svet, gde se čula „bude“ i pokretačka su snaga.