Hastens predstavlja novi krevet od 36.000 dolara u čast svog rođendana

Novcem možda ne možete kupiti sve, ali možete kupiti dobar san.

Švedski brend luksuznih dušeka Hastens u porodičnom vlasništvu slavi svoju 170. godišnjicu i predstavlja ekskluzivni novi model koji je prikladno nazvan „dremər“, ili sanjar. Poklapajući se sa 170. godišnjicom proizvođača dušeka, dremər takođe odaje počast osnivaču Peru Adolfu Jansonu i šest generacija „sanjara“ (majstora) koji su pomogli da Hastens postane luksuzni brend.

Najnoviji krevet brenda izrađen je od najfinijih materijala uz pomoć svetski poznatog dizajnera Ferisa Rafaulija. Kao i njegovi prethodnici visoke cene, raskošni krevet je pedantno ručno izrađen tokom više od 300 sati u najsavremenijoj “Santa’s workshop“ u Kepingu u Švedskoj.

Odajući počast Hastensovom nasleđu kao majstorima za izradu sedla, Rafauli je tapacirao krevet prepoznatljivom tkanom tkaninom sa monogramom brenda. Podseća na tkaninu predstavljenu na modelu „Grand Vividus“ i dostupna je u četiri boje. U međuvremenu, osnova kreveta sadrži kombinaciju pamuka, vune, lana i konjske dlake kao zaštitni znak kompanije. Konjska dlaka je izabrana jer stvara prirodni ventilacioni sistem koji vas hladi tokom sna. Rafauli je takođe uključio neke od istih materijala koji se koriste u izradi sedla, kao što su brušena koža i metal.

Ono što „dremər“ izdvaja od Grand Vividusa i drugih, jeste prelepo izrađeno uzglavlje od somota koje dolazi u kompletu sa upadljivom nijansom koja upotpunjuje kariranu tkaninu. U podnožju kreveta nalazi se i mesingana ploča na kojoj je ugravirana fraza „Drēmər, The Day Is Yours,”, zajedno sa „Hastens“ i „Ferris Rafauli“. Krevet ima elegantne lakirane drvene nogare dizajnirane isključivo za „dremər“ i dostupne su u crnoj i plavoj boji.

„Onog trenutka kada legnete u krevet dremər, možete se odmoriti od stvarnosti i upasti u stanje opuštenosti sa osećajem smirenosti“, dodaje Rafauli.

Dostupan od 22. marta, „dremər“ se prodaje po ceni od 35.790 dolara.

Luxury Experience