Gvinet Paltrou kreirala kolekciju nameštaja

Američka glumica, Gvinet Paltrou, i njen lifestyle brend Goop, debitovali su sa svojom prvom kolekcijom nameštaja, predstavljajući komade sa uticajima modernog italijanskog dizajna…

Goop x CB2 asortiman sadrži komade koje je dizajnirala čuvena oskarovka, a koji reflektuju dizajn njenog sopstvenog kalifornijskog doma, njenih putovanja i vremena provedenog u Londonu. “Svaka prostorija je šik onoliko koliko je gostoljubiva. Tu postoji slojeviti kvalitet – komadi sa drugačijih mesta i iz drugačijih vremena, akcentovani nostalgičnim predmetima koji su sakupljeni tokom godina”, izjavila je Gvinet.

“Goop x CB2 kolekcija ugleda se na motive inspirisane svim i svačim – od pariskih buvljaka do engleskih koliba modernog stila”, rekao je predsednik CB2, Rajan Turf.

Jedan od omiljenih dizajna čuvene glumice jeste zaobljena sofa nazvana Curvo. Ona ima sedište u formi osam i slično zaobljeni leđi naslon, tapaciran svetlo sivom ili nežno pink tkaninom, akcentovanom nogarama od nerđajućeg čelika sa zlatnim završnim detaljima. Sofa se može upariti sa belim stočićem koji je kreiran od cementa, peska i fiberglasa, sa lakiranim završnim detaljima.

Drugi kauč u ovoj kolekciji je Quattro ugaona garnitura, koja se sastoji od nekoliko serija tapaciranih predmeta, kreiranih od pene na bazi soje i vlakana. Drugi predmeti sa modernističkim uticajem su vitrine i klupa sa jastučićima u obliku cilindra.

Pored modernističkih i italijanskih uticaja, dva komada nazvana su po rezidencijalnim delovima Londona u kojima je Gvinet živela.

Deo kolekcije je i teget ljuljaška za enterijer, trpeztarijska stolica i zidna lampa, dok celu priču kompletiraju ogledala, tepisi, jastuci, pribor za jelo i drugi akcenti.

 

Povezane teme